SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gündem Afrin Değil Cargill'di!"

0
Güncellendi - 2018-02-24 03:39:35
A- A+ PAYLAŞ

"ŞEKER FABRİKALARINA SAHİP ÇIKMAK TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMAKTIR".. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Amerika’ya Osmanlı tokadı atacaklardı, şeker işçisine Amerikan tokadı attırdılar” dedi. Ağbaba, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile Erdoğan’ın gizli görüşmesinin gündeminin Afrin, PYD, YPG değil, Cargill’in taleplerinin karşılanması olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine karşı etkili bir mücadele başlatıldı. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın başkanlığında 20 milletvekilinden oluşan komisyon şeker fabrikalarını ziyaret ederek, özelleştirmeye karşı mücadeleyi hayata geçirecek.

Bu çerçevede ilk ziyaret Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Mahmut Tanal, Ali Şeker ve Fatma Kaplan Hürriyet’ten oluşan heyet tarafından, özelleştirme listesinde yer alan Türkiye’nin ilk Şeker Fabrikası Alpullu Şeker Fabrikası’na gerçekleştirildi.

Yüzlerce işçinin katıldığı ve mitinge dönüşen ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’yi yönetenler sadece Cumhuriyetin değerleri ile değil, Cumhuriyetin kurmuş olduğu fabrikalarla da sorunlu” dedi.

Ağbaba, fabrika bahçesinde yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz günlerde 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi gündeme gelince Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 20 milletvekilinden oluşan bir komisyon kurduk ve Türkiye’nin dört bir yanındaki fabrikaların satılmaması için mücadeleye başladık. İlk olarak da ülkemizin ilk Şeker Fabrikası olan Alpullu’dan başladık. Bu fabrikalar buraları satmaya çalışanların babasının malı değil. Bu fabrikalar halkın atalarının, evlatlarının, torunlarının malı. Bu fabrikalar halkın malı. Burada var olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

“TARIM BAKANLIĞINI İŞGAL EDEN CARGİLL”

“Türkiye’yi yönetenler sadece Cumhuriyetin değerleri ile değil, Cumhuriyetin kurmuş olduğu fabrikalarla da sorunlu.” diyen Ağbaba, “Kilit vurmadıkları kurum kalmadı. Sümerbank’ından SEK’ine, Et Balık Kurumu’na kadar bu ülkenin değerlerini sattılar. Şimdi de sıra Şeker Fabrikalarını özelleştirme adı altında kapatmaya geldi. Yerli ve milli olduğunu iddia eden hükümet, bu şeker fabrikalarını satarken kimseye danışmadı. İşçiye, çiftçiye, sendikaya, halka sormadı, Tarım Bakanlığı’nı işgal eden, Amerikan Cargill firmasına sordular. Bu satış talebi hiçbir yurttaştan gelmedi, bu talep Amerikalı şirketlerden geldi” ifadelerini kullandı.

“GİZLİ GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ AFRİN DEĞİL CARGİLL’Dİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Amerika’ya Osmanlı tokadının nasıl atılacağını göstereceğiz’ diyorlardı. Amerikalılara Osmanlı tokadı atmak isterken, şeker fabrikalarında çalışan işçilere Amerikan tokadı attırıyorlar. Geçtiğimiz hafta Tillerson ile Erdoğan bir görüşme yaptı. Tarihimizde ilk kez, bir görüşmede tutanak tutulmadı, tercüman yoktu, stenograf yoktu. Gündem ne Afrin’di, ne PYD’ydi, ne de YPG’ydi. O toplantıda gündem şeker fabrikalarının satışıydı. O toplantıda gündem Cargill’in taleplerinin karşılanmasıydı” şeklinde konuştu.

EN İYİ BİLDİKLERİ ŞEY BETON BİNA, EN SEVDİKLERİ ŞEY RANT

Ağbaba; “Her ortamda millilikten bahsediyorlar. Fakir fukara çocuklarını savaşa gönderirken millilik akıllarına geliyor, ama ABD’li şirketlere fabrikalarımızı peşkeş çekerken millilik akıllarına gelmiyor. Milli kavramını sadece kendi oylarını artırmak için kullanıyorlar. Bunların en iyi bildikleri şey beton bina, en sevdikleri şey de rant. Dünyada rantı bunlardan daha iyi bilen kimse yok. Bugüne kadar satılan tüm fabrikaların yerlerinde AVM’ler, binalar yükseliyor” ifadelerini kullandı.

BU BİR VATAN SAVUNMASIDIR

“Hep beraber ekmeğimize, aşımıza sahip çıkma zamanıdır. Şeker sadece bu fabrikalarda çalışan 10 bine yakın işçiyi ilgilendirmiyor. Şeker aynı zamanda pancar eken yüz binlerce insanımızı, nakliyesini yapan insanları ilgilendiriyor, aynı zamanda hayvancılık yapan insanlarımızı ilgilendiriyor” diyen Veli Ağbaba, “Bu mücadelede CHP olarak sonuna kadar direnenlerin yanındayız. Biz bu fabrikalara şerefimiz gibi, namusumuz gibi sahip çıkacağız. Vatan savunması yalnızca sınırda düşmana karşı silahla mücadele ile olmaz. Vatan savunması aynı zamanda bize bırakılan miraslara sahip çıkmakla da olur. Bu bir vatan savunmasıdır. Şeker Fabrikalarına sahip çıkmak, Türkiye’ye sahip çıkmaktır!” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ali kaytalıoğlu (6 yıl önce)
    Ben atadan dededen Malatyalıyım benim dedem Sümerbank dan amcam Hekimhan demirçelikten halam tekelden emekli oldu hepsini sattılar ve yerlerine tamamen tüketime dayalı AVM yaptılar şimdi size soruyorum malatyılı gençlerin çalışıcağı emekli olacağı bir tani kurum bir tane adam akıllı fabrika kaldı mı yeteeer Allah aşkına bir şeker kaldı bırakın millet adam gibi şeker yesin dışarıya bağımlı yapmayın bizi bina yenilmez yol yenilmez yada bunlarla emekli olunmaz bende AK partiye oy verdim ama gençtim şimdi milletin işsiz umutsuz olduğunu görünce sorgular oldum biraz sorgulayın Allah aşkına...
    0
    0
    Yanıtla
  • ali kaytalıoğlu (6 yıl önce)
    Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (6 yıl önce)
    Arkadaşlar Milletin adamı malatyanın akp milletvekillerimi Veli AĞBABA MI RESMEN HALKIN İÇİNDEN GEÇENİ SÖYLÜYOR AKP Lİ VEKİLLER NERDE ? GÖRÜN ARKADAŞLAR AKP YE OY YOK...
    0
    0
    Yanıtla
  • ruh (6 yıl önce)
    devletin görevi şeker, tütün, kumaş vs. vs. üretmek değil bunları özel sektörde üretebilir devletimiz silah sanayide gelişme göstermektedir ve dahada gelişmelidir bu tür fabrikalar devletin sırtında kambur özelleşmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Hekimhan demir madenlerine sahip çıkmayıp Sivas a veren AKP li vekiller şeker fabrikasına sahip çıkar mı dersiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (6 yıl önce)
    Malatyalılara doğruyu söyleyen insan lazım değil.Ya da doğruyu sırf Veli Ağbaba söylüyor diye arkasında durmuyor kimse.Ozaman sizin diğer vekilleriniz söylesin doğruyu da arkasında durun sahip çıkın şeker fabrikalarına.Ama öyle bir beklentiniz varsa yani diğer vekillerin bu konuda doğruyu söyleyip şeker fabrikalarına sahip çıkmalarını bekliyorsanız daha çoooook beklersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    Geçti dost kervanı eyleme beni malatya ne kayseri nede konya şeker gibi olmaz iktidar ve muhalefette bunu yapacak kimseyi goremiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    T.c.seker.fabrikalari.kapaniyor..yaziklar.olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)
    Sayın Veli Ağbaba söyledikleriniz herşeyin altına imzamı atarım. . . ! ! ! Ancak Bizim Malatya Şeker Fabrikası Yönetimi Sendikası Dernekleri Neden Sus Pus Olmuş Durumdalar. ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali 44 (6 yıl önce)
    Neden kimse yorum yapmıyor?. Veli Ağbaba doğru söylemiyor mu?.
    0
    0
    Yanıtla