SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündem: Keçiler!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, köylerde çiftçilere ekonomik katkı sağlaması için yaşı büyük ağaçların bulunduğu ormanlarda keçi otlatılmasına izin verilmesi teklifi kabul edilmedi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurranman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, meclis üyesi Hamit Kiraz'ın, daha önceki toplantıda verdiği, köylerde çiftçilere ekonomik katkı sağlaması için yaşı büyük ağaçların bulunduğu ormanlarda keçi otlatılmasına izin verilmesi teklifi ele alındı. İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık ile Tarım ve Hayvancılık komisyonlarında görüşülüp rapora bağlanan orman bölgelerindeki ağaçları yetişmiş olan kesimlerde keçilerin otlatılması teklifiyle ilgili hazırlanan rapor okundu.
Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cahit Sarı ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Abdurrahman Doğan hazırladıkları raporla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Toplantıda ayrıca, teklif ve raporla ilgili olarak meclis üyeleri Hamit Bak, Hamit Kiraz, Mufstafa Mengüç ve Fuat Boyraz da görüşlerini aktardı.

Bazı üyeler, yaşı büyük ağaçların bulunduğu orman köylerinde 3-5 adet kıl keçisine izin verilse, yarın bunun sürüye dönüşebileceği endişelerini dile getirip, ormanlık alanların korunması gerektiğini ifade ettiler.

Önergeyi veren Hamit Kiraz ise yasal olarak ormanların korunması gerektiğini bildiğini dile getirip, "Herkes de biliyor ki, büyük ağaçların bulunduğu ormanlık alana keçi zarar vermez. Kıl keçisi, et ve süt bakımından köylünün geçimini sağlıyor. Köylerde bu tür hayvancılığa izin vermezsek, köylü ne ile geçinecek? "diye sordu.

Komisyonların raporu okunurken, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın zaten ormanlarda keçi otlatılmasına yasal olarak izin vermediği vurgulanıp, "Bakanlık tarafından, 2012 yılına kadar Türkiye'deki keçi sayısının en az yarıya düşürülmesi hedeflenmektedir" denildi.

Konuşmalardan sonra oylamaya geçildi ve köylerde çiftçilere ekonomik katkı sağlaması için yaşı büyük ağaçların bulunduğu ormanlarda keçi otlatılması teklifi kabul edilmedi.

Diğer yandan, konu hakkında söz almak isteyen meclis üyesi Hüseyin Akşahin'e İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, sorma üslubunun yanlışlığı gerekçesiyle konuşma izni vermezken, Akşahin salonu terketti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız