SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündem Konusu Şiddet

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:03:03
Gündem Konusu Şiddet
A- A+ PAYLAŞ

Küçük Millet Meclisi her ay olağan gerçekleştirdiği toplantılardan Mart ayı toplantısını yaptı. Toplantıya birçok STK temsilcisi, avukat, akademisyen katıldığı Mart ayı toplantısında "Toplumda yaşanan şiddet" konusu ele alındı. 

Yazar ve öğretmen Ferman Salmış, yapılan toplantı için şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Biliyorsunuz, Malatya Küçük Millet Meclisi, diğer ismiyle de Önyargılar Giremez Forumu'nun Mart ayı toplantısında bir arada bulunuyoruz. Bu ay ki konumuz, maalesef geçen ay özellikle Türkiye'de kadına şiddetle ilgili, Özgecan'ın şahsında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin de gündemine oturan, hatta Birleşmiş Milletler'e kadar tepkilerin geliştiği bir olay eksenli olarak Özgecan olayının bağlamında, kadına şiddet ama genel anlamda toplumda şiddet konusunu konuşacağız." 

Malatya Barosu avukatlarından kadın ve çocuk hakları komisyon üyesi Duygu Hanlıoğlu ise, "Bugün ki gündem konumuz şiddet. Şiddeti sadece kadına şiddet olarak değerlendirmiyoruz. Şiddetin azınlıklara şiddet, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet başlıkları altında belirli bölümler halinde toplantımızda inceleyeceğiz. Özgecan, olayını bütün herkes gibi biz de şiddetle kınıyoruz. İnşallah böyle kötü olaylardan, kendimize ders çıkarabileceğimizi diliyoruz. Toplumda şiddete biraz daha farkındalık açısından bu toplantısının da size faydalı olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız