SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gündemde Erteleme Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Erhaç Havaalanı’nın, ana pistin onarımı nedeniyle 9 Nisan’dan itibaren 6 ay süreyle kapatılacağı, bu nedenle sivil uçuşların yapılamayacağı haberlerinden sonra yapılan girişimler sonuç veriyor. Vali Halil İbrahim Daşöz, düzenlediği basın toplantısında onarımın 1 yıl ertelenmesinin benimsendiğini söyledi.

Askeri alan olan Erhaç Havaalanı’nın ana pistinin bakım ve onarım nedeniyle 9 Nisan’dan itibaren 6 ay süreyle kapatılacağı yolundaki bilgilerin malatyahaber.com aracılığıyla kamuoyuna yansıdığı gün, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne gönderdiği resmi bir yazıyla bu durum resmileşmişti.

Ana pistin onarımı, “emergency” pistinin ise sivil uçaklar için yetersizliği nedeniyle, Malatya’ya sivil uçuşların 6 ay süreyle yapılamayacağı anlamına gelen bu durumun ardından yapılan girişimlerin ardından, ana pistin onarımının ertelenmesi, bu arada yedek pistin öncelikli olarak sivil uçakların inişine uygun bir yapıya kavuşturulması gündeme gelmiş, bu konuda girişimlerde bulunulmuştu.

Vali Daşöz de, Perşembe akşam saatlerinde makamında düzenlediği basın toplantısında, havaalanının 6 ay süreyle kapanmasının gündeme gelmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ ve askeri yetkililerle yapılan görüşmelerde, ana pistteki bakım onarımın 1 yıl ertelenmesinin benimsendiğini bildirdi.

Vali, “Ancak bu erteleme süresinde havaalanında bulunan acil (emergency) pistinin sivil uçakların iniş ve kalkışlarına uygun hale getirilmesi gündeme geldi. Bu konuda yetkililer gerekli çalışmaları başlatacaklar. Henüz havaalanında ana pist bakımının ertelenmesine ilişkin resmi bir yazışma olmadı, ancak yapılan görüşmelerde yetkili organlar bu konuyu ifade ettiler.

Ancak şu var ki, havaalanında güvenli ve sağlıklı uçuş için pistin bakıma alınması gerekmekte. O nedenle acil inişler için bulunan pistin sivil uçakların iniş ve kalkışı için uygun hale getirilmesi bir an önce gerçekleştirilmeli.” dedi.

Vali, “yedek pistin ihalesinde ödenek sorunu olabilir mi?” şeklindeki soruya, “Burada olağanüstü bir durum var. Sorun olacağını sanmıyorum.” yanıtını verdi.

Bu arada, valinin 1 yıl ertelemenin gündeme geldiğini belirttiği ana pist onarımı ile ilgili olarak daha önceden verilen 9 Nisan’da kapatılacağına ilişkin bildirimden sonra, sivil uçak şirketlerinin sefer iptal etmemeleri için, ilk etapta 3 ay süreli bir ertelemenin gündeme geleceği, yedek pistle ilgili durumun netleşmesiyle birlikte bu sürenin 1 yıla çıkarılacağı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız