SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Askerlik Kanunu'ndaki Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile gündemde olan "Dersim" konusuna değindi. 
 
Ağbaba Meclis'te yaptığı konuşmada, “Ayrımcılık ve nefret konusunda tescili olanlar Dersim'le yüzleşemezler. Her fırsatta kin ve nefret kusanlar aynaya bakıp önce kendileriyle yüzleşsinler. "Alevilerin katli vaciptir." diyen Ebusuud'u yere göğe sığdıramayanlar Dersim'le yüzleşemezler. Çoluk çocuk demeden Alevileri kılıçtan geçiren Kanlı Yavuzların, Kuyucu Muratların… siyasi torunları Dersim'le yüzleşemezler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı sırasında Karacaahmet Cemevi’nin inşaatına kepçeleri, dozerleri sokanlar Dersim'le yüzleşemezler. Sivas'ı yakanlar, Maraş'ı insan mezbahasına çevirenler Dersim'le yüzleşemezler. Sivas canilerinin avukatlarını bakan yapanlar, milletvekili yapanlar Dersim'le yüzleşemezler. Bir siyasi partinin genel başkanının inancını, etnik kimliğini sorgulayanlar, miting meydanında yuhalatanlar Dersim'le yüzleşemezler. “ ifadelerine yer verdi.
 
CHP Milletvekili Ağbaba konuşmasının devamında “Bir vicdani ret var, bir de cüzdani ret. Sizin yapmış olduğunuz şey cüzdani ret. Bu mantık, bu çıkarılan düzenleme adaletsiz bir düzenlemedir. Bu mantıkla yoksul halk çocukları düşünülmüyor. Bu mantıkla, asgari ücretle geçimini sağlayan insanlar düşünülmüyor. Bu kararla, Meclis zenginler Meclisine dönüştürülüyor. Bu da bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değil. Asgari ücret alanlar bu parayı nasıl ödeyecekler? Bu, zenginler için, zenginlerin askerlik yapmasını önleyen düzenlemeye engel olmanızı diliyorum. Bu, yoksulların, mağdurların lehine olan bir düzenleme değildir. Yoksulların yüreklerini sızlatan bu düzenlemeden vazgeçin, eğer vazgeçmezseniz milyonlarca halk çocuğunun ahını ömrünüz boyunca boyunlarınızda bir değirmen taşı gibi taşırsınız.Bu düzenlemeden en çok yararlanması gereken akademik kariyer yapanlar ama maalesef, bu düzenleme ile onlar da bu düzenlemeden faydalanacak gibi gözükmüyor. Kitap, dergi, makale alamayan, para bulamayan doktorlar, doçentler tezkere satın alabilir mi? Yoksullar faydalanamayacak, akademisyenler faydalanamayacak, işçiler faydalanamayacak, öğrenciler faydalanamayacak. Bundan sadece ve sadece zenginler parayı basıp tezkere alacaklar. Siz bu düzenleme ile askerlik düzenlemesi yapmadınız, siz tezkereyi tezgâha sürdünüz, yani siz tezkere satıyorsunuz.” şeklinde konuştu.
 
 
CHP Milletvekili Veli Ağbaba “Bedelli askerlik konusunda yegâne yol "Paran varsa tezkere, paran yoksa askere." yolu değildir, başka yollar da vardır. Ama şimdiki yol mevcut yolların en eşitsiz olanıdır. En vicdansız olanıdır. Bundan derhâl vazgeçip, askerlik hizmetlerini kolaylaştıran, eşitlik ilkesine dayanan bir düzenleme yapılmalıdır. Defalarca tekrarladık Askerlik süresi kısalsın, bedelli askerlik zengin çocuklarının ayrıcalığı olmasın yoksullar da yararlanabilsin.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız