SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gündemi Biz Belirleriz!.'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının gündeminde sadece İmar konuları yer aldı. Gündeme alınması istenen 17 önergenin 10 adedini de imar konuları oluşturdu. Görüşülen imar konuları arasında geçtiğimiz yıl Özel İdare tarafından satılan ve planda yapı yoğunluğu belirtilmeyen Altın Kayısı Otelinin yapı yoğunluğu E:1.50 ve yükseklik (H) serbest (sınırsız) olarak belirlendi.

AKP’li bazı üyeler tarafından CHP’li Doğan Ağdaş’a ve Bağımsız üye Mehmet Moran’a yönelik hakaretler, meydan okumaların yanı sıra, Moran’ın “Yurtta sulh cihanda sulh” politikasının bir süreliğine de olsa bırakılarak İsrail’e gereğinin yapılmasını istemesi, AKP’li bayan üye Asuman Sarıtaç (fotoğrafta)’ın gündeme alınması istemiyle verdiği “Eşinden, çocuğundan veya yakınlarından şiddet gören ve bakıma muhtaç erkekler için “Erkek Koruma Evi” kurulması konulu önergenin görüşülmesi sırasında AKP’li üyeler “gerek yok” derken muhalefetten destek geldi. CHP’li üye Ağdaş’ın Fuarcılık A.Ş. ve Park Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları ve ihaleleri ile ilgili önergeleri ise gündeme alınmadı. AKP’li üye Sarıtaç’ın önergesi “tavsiye olarak yönetime iletilmesi” şeklinde karara bağlandı.

Malatya Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısı meclis başkanvekili Dr.Mehmet Şehitoğlu başkanlığında yapılarak, gündem ve gündem dışı verilen önergeleri görüşerek karara bağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı meclis başkanvekili Şehitoğlu’nun “İsrail’in insanı yardım gemilerine, terör örgütü PKK’nın da İskenderun’da yaptığı saldırı da şehit olan askerlere rahmet ve millete başsağlığı konulu metni okuması ile devam etti.

AKP grubunun İsrail’i sert şekilde kınanması muhalefet üyelerinin de İsrail’i sert şekilde kınanmasının yanı sıra başta Esenlik olmak üzere İsrail mallarının boykotu konusunda karar alınmasını isteyen önergeler ayrı ayrı okundu ve görüşmelere geçildi. CHP’li üye Doğan Ağdaş “İsrail’in yaptığı saldırı şiddetle kınıyorum. Ama Türkiye büyük devlettir. Hukuk devletidir, köklü kurumları vardır. Kızılay’da bunlardan biridir. Böylesi insani yardımlar Kızılay eliyle yapılır. Kızılay değil de neden bir sivil toplum örgütü? Ayrıca 1970’li yıllarda İsrail’in bu terörü karşısında binlerce Türk insanı Filistinlilerin yanında yer aldı ve şehit düştü. O zaman onlara komünist diyerek görmezlikten geliniyordu. O zaman İsrail terörü yok muydu? Bizler bu terörü 40 yıl önceden gördük. O gün ortalarda görünmeyenler, terör devlet İsrail’e karşı savaşanları dışlayanlar bugün meydanlarda nutuk atıyorlar” diye konuşuca, AKP’li Ahmet Ergün CHP’li Ağdaş’a “Gündemi siz değil biz belirleriz. Yeter artık…” diye bağırdı.

Ağdaş’da “Burası meclis, biz de meclis üyesiyiz. Elbette konuşacağız….” diye konuşunca AKP’li Ergün tekrardan “Burası kalabalık diye her konuda ahkam kesiyorsunuz Sen kimsin be?” diye bağırdığı duyuldu.

Karşılıklı sataşmalara diğer meclis üyeleri de katılınca başkanvekili Şehitoğlu araya girdi ve “Sayın üyeler Biz burada İsrail’i kınamak için görüşmeler yapıyoruz, birbirimizi kınamak için değil. Gördüğüm kadarıyla hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz ama üslupda sıkıntımız var, üsluplarımıza çok dikkat etmeliyiz.” dedikten sonra “Yardımlar devlet eliyle yapılır. Ama ortada devlet yok. Haydut İsrail vardır. Haydut bir devletle devlet eliyle yardım yapılmaz” diye konuştu. Önerge “Belediye Meclisinin İsrail’i sert şekilde kınama” ve “İsrail mallarını boykot etme” tavsiye kararı alınması şeklinde oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı maddeler üzerinde yapılan görüşmeler ve oylanmasından sonra tamamı imar konularını oluşturan gündem maddelerine geçildi. Görüşülen maddeler arasında aynı bölgede ek yoğunluk transferlerinin kabulü, Beydağı Kentsel Dönüşüm alanındaki hak sahiplerine aylık 250 lira kira yardımı yapılması, nizam değişikliği, yoğunluk aynı kalma koşuluyla 3 kattan 7 kata artış, yapı yaklaşım mesafeleri, konut alanından konut-ticari alana dönüştürülmesi, trafo alanlarının belirlenmesi, emsali belirlenmeyen alanlarda emsalin (yoğunluk) belirlenmesi, gibi konular imar komisyonunun aldığı karar doğrultusunda kabul edildi.

Daha sonra İnsan Kaynakları Müdürlüğünün norm kadroda değişiklik içeren 3 müdürlüğün iptali ve 3 müdürlüğün ihdası önergesi kabul edildi. Böylece İşletme, Muhasebe ve Makine İkmal Müdürlükleri kaldırılırken, Su Kanalizasyon, Ulaşım Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ihdas edilmiş oldu.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün servis araçları “S” plakalarının verilmesinde önceliklerin ve sayısının artırılması konularını içeren önergeleri görüşüldü. “S” plakası verilmesinde öncelik olarak kararın çıktığı 2008 tarihinden önce bu işi yapan esnafa birinci öncelik tanındı ve daha önce 700 olan “S” plakası sayısının 800’e çıkarılması yönündeki teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın 2 Temmuz 2010 Cuma günü saat 14.30’da yapılmasını kararlaştırarak Haziran toplantısını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız