SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündemi, Salgın ve Çocuk Yuvası..

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın (fotoğrafta sağdan 2.), hükümetin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kanun (SHÇK) Tasarısı'na tepki gösterdi. Aydın, içme suyu sorunu ve salgın hastalık nedeniyle, belediye başkanını da istifaya çağırdı.

ÇOCUK YUVASI ÖNÜNDE..
Malatya'ya gelen SES Genel Başkanı Köksal Aydın, Malatya Çocuk Yuvası'nın önünde basın açıklaması yaptı. Aydın, "AKP Hükümeti, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun 2828 Sayılı Yasası'nı değiştiriyor. Nasıl değiştiriyor? Yeni yasada daha önce vahşet görüntülerine neden olan taşaron uygulaması, hizmet satın alma uygulaması, yine personel açığından kaynaklı sorunlar, yeni yasaya aynen konmuş. Ayrıca çocuk yuvalarının yerel yönetimlere devredilmesi yasaya konmuş. Buradan gerek Malatya kamuoyuna ve gerekse de Türkiye'ye açıkça soruyorum, siz bu yuvayı, bu belediye başkanına mı devredeceksiniz? Daha bir hafta, 10 gün öncesinde binlerce vatandaşımızın ishal hastalığına yakalanmasına neden olan, bunlarla ilgili gerekli tedbirleri almayan, yine sağlıklı içme suyunu vatandaşlara ulaştıramayan, yani kendi asıl görevlerini yerine getiremeyen bir belediye başkanına mı bu çocuk yuvalarını devredeceksiniz? Sorunun çözümü sosyal hizmetler alanına yeterli bütçe paylarının ayrılmasıdır. Aksi halde geçtiğimiz aylarda Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan sorunu Türkiye'nin her yerine yayacaksınız demektir. Bunun vebalini hiç bir şekilde ödeyemezsiniz. Buradan AKP hükümetine bu yasayı geri çekmeye davet ediyorum" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINA İSTİFA ÇAĞRISI..
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, Malatya'da görülen toplu ishal vakası nedeniyle belediye başkanının ya görevden alınması, ya da istifa etmesi gerektiğini belirtti.

SES Genel Başkanı Köksal Aydın, Malatya Şube binasında SES Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abbas Koluaçık ve Malatya Şube Başkanı Hasan Kaldık'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

Su ve salgın hastalıkla ilgili inceleme yapmak üzere Malatya'ya geldiklerini söyleyen Aydın, "İl Hıfzısıhha Kurulu aylar önce Malatya Belediyesi'ni uyarmış. Ancak gerek klor eksikliği ve gerek altyapıdaki sıkıntı nedeniyle sulara mikrop karışmış. Önlem alınmaması nedeniyle Malatya Belediye Başkanı'nın ya görevden alınması, ya da istifa etmesi gerekir. İncelemeden sonra gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Geçtiğimiz Ağustos ayında Ankara'da kolera salgını çıktı. Bu da halktan saklandı" dedi.

Hükümetin sağlığa daha fazla bütçe ayırması gerektiğini vurgulayan Aydın, hükümetin IMF'nin direktifleri doğrultusunda hareket etmemesini istediklerini söyledi. Aydın, özellikle sağlık alanında özelleştirmeye karşı olduklarını ve bunun halkın yararına değil zararına olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız