SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündemleri 'Balyoz'..

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş adliyesi önünde açıklama yapan 9 ilin barosuna kayıtlı bir grup avukat, darbe planlarına tepki gösterdi. Avukatlar adına konuşan Kahramanmaraş Barosu Başkanı Avukat İsmail Kahveci, ortaya çıkan 'Balyoz' darbe planına ilişkin olarak, "Gözlerini kan bürümüşlerin hukuk ve adalet önünde hesap vermesini istiyoruz" dedi.

Kahramanmaraş, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Hatay ve Adıyaman Barosuna kayıtlı avukatlar Kahramanmaraş'ta düzenledikleri basın açıklaması ile son olarak gün yüzüne çıkan 'balyoz' darbe planına tepki gösterdiler.

Kahramanmaraş Adliyesi'nde toplanan avukatlar adına ortak basın açıklamasını okuyan Kahramanmaraş Barosu Başkanı İsmail Kahveci, darbe planlarının artık son bulması gerektiğini söyledi. Darbe ve suikast planların arkasındaki illegal yapılanmaların ve güç odaklarının hukuk ve adalet önünde hesap vermesi gerektiğine dikkat çeken Kahveci, bu planları önemsemeyen hukukçulara ve medyaya da eleştirilerde bulundu. Darbe planlarının üzerine giden hakim ve savcılara da destek verdiklerini dile getiren Kahveci şunları söyledi:

"Yeter artık diyoruz. Camileri bombalatarak, mizansen eylemlerle müzeleri bastırarak, kendi uçağını düşürterek Mehmetçiği ve pilotunu şehit ederek, milli iradeyi 'balyozla' ezerek, kan, gözyaşı ve darbe yoluyla iktidarı ele geçirmek isteyen ve kahraman TSK içerisinde sızmış ihanet odaklarını Yüce yargıya şikayet ediyoruz. Biz bu filmi Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Başbağlar'da, Bingöl'de, tekrar tekrar izledik. Malatya'da Zirve yayınevinde işlenen vahşete tanık olduk. Diyarbakır'da
binlerce insanımızı faili meçhul cinayetlere ve yargısız infazlara kurban verdik. Onlarca insanı katletmek suçlamasıyla yargılananların halen görev başında olduğunu gördük. İhanet darbe ve kaos planlarına 'paçavra', 'kağıt parçası' diyenlere şahit olduk. Topraktan fışkıran cephaneliklere silahlara bombalara boş boru diyenleri gördük. Türkiye'yi kafese alarak kan gölüne çevirmek isteyenleri görmezden gelen medya, yargı ve siyaset mensuplarını tanıdık. Darbecilere ve cuntaya sahip çıkan baroları utançla izledik. Telefon dinlemeleri konusunda kıyametleri kopartan, ortalığı velveleye veren hukukçuların, gazetecilerin ve siyasetçilerin, kan, cinayet ve darbe planları karşısında 3 maymunları oynamasını hayretler içinde izledik. Hukukçular olarak ihanet odaklarını, gözlerini kan bürümüşleri, cuntacıları, darbecileri nefret ve şiddetle kınıyoruz. Hukuk ve adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz. Darbecilerden ve cuntacılardan milletimiz adına hukuk önünde hesap soran hakimlerimizi ve savcılarımızı bağrımıza
basıyoruz."

12 Eylül sonrası hazırlanan 1982 Anayasasının da değiştirilmesi gerektiğini savunan Kahveci, tüm sivil toplum kuruluşlarını bu sürece destek olmaya çağırdı. Kahveci, "Tüm bu yaşananlar karşısında, anti demokratik, köhnemiş, modern demokrasinin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alınmadığı 82 anayasasının bir an önce değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda yargı reformlarının yapılması için gerekli kararlılığın gösterilmesini temenni ediyor, tüm sivil toplum kuruluşlarının bu sürece destek vermesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kahveci, Şırnak, Afyon, Iğdır, Yozgat, Kütahya ve Çankırı barolarının da kendilerine bu konuda destek verdiğini sözlerine ekledi. Açıklamayı adliye önünde toplanan bazı vatandaşlar da izlerken, basın açıklamasının ardından avukatlar alkışlarla Kahveci'ye destek oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız