SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündoğdu Uyardı

A- A+ PAYLAŞ

İSTANBUL Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Doğu Anadolu Fay Hattı’nın çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Her an büyük bir tehlike olabilir orada. Hazırlıklarımızı şimdiden yapmamızda sonrası için büyük yarar olur” dedi.

Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi işbirliğinde üniversitede düzenlenen konferansta, Türkiye’deki depremleri ve bugünkü durumu anlattı. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra yaşananları slayt gösterileriyle anlatan Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, Türkiye’nin her tarafında büyük deprem olabileceğini söyledi.

Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fayı kadar bilgi sahibi olunmayan Doğu Anadolu Fay Hattı’nın sorunlu faylardan birisi olduğunu kaydederek, şu uyarılarda bulundu:

“Doğu Anadolu Fayı çok tehlikeli bir fay. Her an büyük bir tehlike olabilir orada. Onun için hazırlıklarımızı şimdiden yapmamızda sonrası için büyük yarar olur. Doğu Anadolu Fayı kırılmış gibi görülüyor. Çok hareketli. Keban Barajı orada. Depremler etkili olursa çok büyük sorunlar olur burada. Biz sorduk, ‘bizim barajımız taş gibi’ dediler. Cevap öyle geldi. İyi dedik biz de.”

Türkiye’nin çok ciddi depremlerle karşı karşıya olan bir ülke olduğunu ifade eden Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, “Erzincan depremi, Dinar depremi, Adana-Ceyhan depremi, arkasından 17 Ağustos ve 12 Kasım Düzce depremleri. Biz o zaman farkına vardık bazı şeylerin” dedi.

Olası bir depremin ardından panik yapılmaması gerektiğini anlatan Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, “Depremden korkmayan bence taş olur. Ama panik istemiyoruz. Korkmak serbest. Panik yok. Çünkü depremden sonra birçok insana yardım edeceğiz. Aklı başında olan insanlarla yardım edeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız