SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündüz İkeda Ödülü Şahin'e..

A- A+ PAYLAŞ

Matematik Vakfı tarafından ODTÜ emekli öğretim üyelerinden ünlü matematikçi, Japon asıllı Türk vatandaşı merhum Prof.Dr. Masatoshi Gündüz İkeda anısına konulan Matematik ödülünün sonuncusu İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Bayram Şahin (fotoğraftaki)'e verildi.

Ödül ile ilgili olarak, rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Bilindiği üzere Üniversitemiz 2006 yılı bilimsel yayın sıralamasında Devlet üniversiteleri arasında ODTÜ'den sonra 2. sıraya yükselmiştir.

Öte yandan, üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi, TÖTM'de, son yıllarda yapılan başarılı karaciğer ve böbrek nakilleri, ülkemizde ki akademik çevrelerde büyük bir takdirle anılmaktadır.

İnönü Üniversitesi olarak yakaladığımız bu başarılara son olarak da, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden bir Öğretim Üyemizin Matematik alanında önemli bir ödül almış olması eklenmiştir.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bayram ŞAHİN 2006 yılı Gündüz Ikeda Ödülünü almaya layık bulunmuştur. Üniversitemizin son yıllarda gerçekleştirdiği çok önemli başarılar ve atılımların bir halkası olan bu ödül, Üniversitemizin ve Fen Edebiyat Fakültesinin dünya ölçeğinde, uluslararası nitelikte araştırmalara imza attığının bir göstergesidir.

2000 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden Prof. Dr. Selçuk ATALAY ve 2005 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden Doç. Dr. İsmail ÖZDEMİR'in TÜBİTAK Bilim Teşvik ödülüne layık bulunması ve 2002 yılında Prof. Dr. Selçuk ATALAY TÜBA Genç Bilim Adamı ödülünü almasından sonra, Matematik bölümünden Doç. Dr. Bayram ŞAHİN'inde Gündüz Ikeda Ödülünü alması bizler için kıvanç vesilesi olmuştur. Bu durum, Türk araştırmacılarına yeterli alt yapı ve akademik çalışma ortamı hazırlandığında dünya çapında başarılara da imza atacaklarının açık bir göstergesidir.

İnönü Üniversitesinin 2006 yılında gösterdiği bilimsel yayın performansı sonucunda Türkiye Üniversiteleri içerisinde gelmiş olduğu ilk sıralardaki yer, bu ödüllerin tesadüfi olmadığının da açık bir göstergesidir."

PROF.DR. MASATOSHİ GÜNDÜZ İKEDA KİMDİR?
1926 Japonya- Tokyo doğumlu olan Masatoshi İkeda, Almanya'da tanışıp evlendiği Türk asıllı eşiyle birlikte 1960 yılında Türkiye'ye geldi ve 1964'te Türk vatandaşlığına geçti, adına Gündüz'ü de ekledi. Ege Üniversitesi'nden sonra ODTÜ'de ders veren ve 1992 yılında emekli olan Prof.Dr. Masatoshi Gündüz İkeda, TÜBİTAK araştırma gruplarında da çalıştı. Matematik dalında, Galois Teorisi üzerinde yaptığı çalışmalarla ünlenen İkeda, kendisinin ve Türkiye'nin adını yabancı ülkelerde başarıyla duyurdu. İki çocuk babası olan İkeda, 2003 yılında vefat edince, Matematik Vakfı, onun anısına bir ödül koydu ve her yıl bu ödül Matematik alanındaki çalışmaları başarılı görülen bilim adamlarına veriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız