SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündüzbey'e de Pahalı Su Olur mu?

0
Güncellendi - 2016-10-05 02:57:11
Gündüzbey'e de Pahalı Su Olur mu?
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, doğup büyüdüğü ve aynı zamanda ikamet ettiği Gündüzbey mahallesinin Muhtarı Mehmet Balta'yı, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve Gündüzbey mahalle sorumlusu Hasan Küçüker ile birlikte ziyaret ederek mahallenin sorunlarını dinledi.

Küçükşahin yaptığı açıklamada; "Demokrasi ile yönetilen ülkemizde aysbergin görülen kısmı iktidar ise, su altında kaldığı için görülmeyen kısmı da muhalefettir. Dolayısıyla vergisini veren herkes, iktidarın sağlaması gereken hizmetlerden faydalanacaktır. Devlet vergi almasını biliyorsa hizmet götürmeyi de bilecektir.

Bugün muhalefet olan CHP, iktidarda olan AKP'nin gevşek kaldığı için götüremediği hizmetleri ilgili mahallelere götürmesi için zorluyoruz.

Gündüzbey Muhtarı Mehmet Balta, mahallenin sorunlarını şu şekilde ifade etmiştir.

1. Gündüzbey'de halk doğal gaz istiyor. Bugüne kadar talep edenlerin ancak yüzde ellisinin talepleri karşılanmıştır. Gündüzbey genelinde ise konutların ancak üçte birine gaz ulaştırılabilmiştir.

2. Gündüzbeyin kanalizasyon sularının akıtıldığı derede kanalizasyon suları açıktan akmaktadır. Açıktan akan bu sular ile bahçeler sulanmaktadır. Kanalizasyon sularının kapalı sisteme alınması gerekmektedir. Bununla birlikte atık suyun temizlenmesi de bir çevre ihtiyacıdır.

3. Ağcapınar bölgesinde bulunan mesire alanlarında kanalizasyon mevcut değildir. Bu mesire yerleri atık sularını foseptik çukurlarda toplamaktadır. Belediye tarafından foseptik çukurlarından çekilen atık sular, gelişigüzel yerlere boşaltılmaktadır. Kanalizasyona kaçınılmaz şekilde ihtiyaç vardır.

4. Çat barajından gelen su ile yapılan sulamada dönüm başına alınan ücret 40 TL'den 90 TL'ye çıkarılmıştır. Bu çok pahalıdır. Sulanan bahçelerden elde edilen gelir ancak su parasını karşılar durumdadır. Yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.

5. Gündüzbey'e yeniden kadastro istiyoruz. 1970'li yıllarda verilen tapularda kaymalar mevcuttur. Mevcut durum ile tapular birbirini tutmamaktadır.

6. Mahallemizde mevcut bir adet olan İlk ve ortaokul binası ihtiyacı karşılamamaktadır. Ayrıca yıkım kararı alınmış olan okulda öğrenim sürdürülmeye devam etmektedir. Yeni bir okul istiyoruz.

7. İçme suyu için ton başına konutlar için 2.10 TL, ticarethaneler için 7.15 TL ödüyoruz. Bu çok pahalı bir fiyattır. Gündüzbey'in kendi topraklarından çıkan ve hiç bir masraf ödenmeden evlere ulaştırılan suyun bu kadar pahalı olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bununla birlikte tonaj arttıkça atık su bedeli artmaktadır. (Konuştuğumuz bir vatandaş ise; "Belediye su saatlerini üç ayda bir okuyarak kabaran rakam üzerinden daha fazla atık su parası almaktadır" dedi. )

Yeşilyurt CHP ilçe Başkanlığı olarak, bu hizmetlerin götürülmemesinin medeninin para olmadığını düşünüyoruz. Zira, konu para olsaydı bozup bozup yapılmakta olan Fahri Kayahan bulvarı için para bulunamazdı." dedi.

Yeşilyurt CHP İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin , bu sorunların ilçe kaymakamlığına da bildirileceğini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Erol (7 yıl önce)
    Dünyanın üç yerinde masraf olmadan dağılan su,biride Malatya maalesef su fiyatları çok pahalı.Kozluk dan geliyor şehre dağlıyor. 10.kata bile çıkıyor.Hiç bir masraf yok.
    0
    0
    Yanıtla