SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güneş Balçıkla Sıvanmaz'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi il başkanı Marasalı, düzenlediği basın toplantısında AKP'yi topa tuttu. Parti yöneticileri ve adayları da propaganda gezilerini sürdürdüler.

"İL BAŞKANI MARASALI'NIN BASIN TOPLANTISI AÇIKLAMALARI
18 -04 – 2011 tarihinde startını verdiğimiz 12 Haziran seçim çalışmaları ile alakalı ve genel gündemi değerlendirmek ve Saadet Partimiz’in görüşlerini aziz halkımızla paylaşmak için karşınızdayım. Değerli arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiğimiz özelde esnafımızın genelde ise aziz milletimizin çok büyük sıkıntılar ile boğuştuğuna şahit olduk. Bu ziyaretlerde gördüğümüz manzarayı birkaç cümleyle sizlerle paylaşmanın yararlı olacağını düşüncesindeyiz.

Halkımızın temel gündemi:
- Geçim sıkıntısı-İşsizlik ve Esnafın işlerinin durgunluğu
- İnsanların geleceğe güvenle bakamamaları
- Ülkedeki ekonomik ve sosyal istikrarsızlık
- İslam ülkelerinde akan Müslüman kanının artarak devam etmesi
- Güneydoğu sınırlarında yayılan dış destekli terör hadisesi iken,
Akşam haber bültenlerini izlediğimizde Meclis’te temsil edilen dört siyasi partinin genel başkanlarının bu gündemden ne kadar uzak olduğunu büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Ne yazık ki, milleti sorunlarını ortaya koymak yerine yapmış oldukları horoz dövüşü ile ortamı germekten öteye gidememektedirler. Bu manzara, zaten sıkıntılarla boğuşan halkımızın acısını, sıkıntısını, stresini bir kat daha artırmaktadır.

İktidara talip olurken ülkenin ve toplumun biriken sorunlarına çözümler getireceğini iddia eden AKP hükümeti 9 sene zarfında temel sorunların hiç birine kesin çözüm bulamamış, uyguladığı yanlış politikalarla sorunları içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Ekonomide İMF – dış ve iç politikada ABD – AB çizgisinde uygulamaları ile klasik geçmiş hükümetlerle hiçbir farkının olmadığını ortaya koymuştur. Bu çerçevede hem iktidar hem de ana muhalefet partisi halkın sorunlarını çözmekten uzak olup ülkenin gündemini değiştirip insanları kamplara bölmektedirler. Biz Saadet Partisi olarak kardeşliğin arttırılmasını istiyoruz. Kısır çekişmelerin ve gayri ahlaki siyasi ve politik söylemlerin siyasi hayatımızdan bir an önce çıkarılmasını ve milletin gerçek gündemine dönülmesini, ülkenin katmerleşen iktisadi, ahlaki problemlerinin çözülmesi için gayret sarf edilmesini bekliyoruz.

AKP adaylarının seçim ziyaretlerinde “oyunuzu Saadet Partisi’ne verirseniz, boşa gider ya da CHP’ye yarar” sözlerini sarf ettiğini duyduk. Buradan ilan ediyoruz ki, bunun adı en basit ifadesiyle oy hırsızlığıdır. Bu çirkin siyaset anlayışı, bizlere “Adalet Partisine vermezseniz CHP gelir” diyen Demirel zihniyetini hatırlatmıştır. Biliyoruz ki, İktidar partisi Saadet Partimizin yükselişini görmenin şaşkınlığıyla bu politikaya yönelmiştir. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. Milletimiz merhum Erbakan hocamızın yaptığı efsane hizmetleri unutmamıştır ve Saadet Partisi’ne en büyük desteği verecektir.

MİNİBÜSÇÜLER ODASI..
Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı ve Milletvekili Adayı Mehmet Asıltürk Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kirazı Ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Osman Maraşalı “Minibüsçüler odası halkın içerisinde olan halk ile iç içe olan esnafımızın oluşturduğu bir odamız esnafımızın en çok mağdur olan kesimlerinden birisi de Minibüsçülerdir hem Belediyenin hem de Hükümetin aldığı kararlardan en çok etkilenen kesimlerin başında geliyor biliyorsunuz mazot şuanda 3,600 TL civarında onun üzerine Belediyenin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı araçlarının ekipmanlarının zarar gördüğü esnaflarsınız biz hem kendimizi anlatıp hem de 1996 ve 1997 dönemin de rahmetli Erbakan hocamızın 11 aylık iktidarında kara yolları için almış olduğu önemli kararları hatırlatmak hem seçim taahhütümüz olan mazotu1,5 TL ye özellikle tarım sektörü için indirme taahhütümüzü tekrarlamak için mazotta ki %70 özel tüketim vergisini hatırlatmak için buradayız”diye konuştu.

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Asıltürk “ Saadet Partisi olarak sivil toplum kuruluşlarımızı geziyoruz bizi kabul ettikleri için sayın Minibüsçüler Odası Başkanı Arif beye teşekkür ediyoruz işlerinde başarılar diyoruz” diye konuştu.

Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiraz”seçimler de gönlümüzde herkesin de yeri vardır bura da A.partisi veya B.partisi nin seçilmesi önemli değil Malatyamıza ülkemize en güzel hizmetleri verecek arkadaşlarımızın seçilmesini temenni ediyorum Saadet Partisi İl Başkanına ve Sayın Milletvekili adaylarımıza da bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum”diye konuştu.

GÖRME ENGELLİLER..
Saadet Partisi il başkanı osman maraşalı ve Milletvekili adayları Mehmet Asıltürk Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Cengiz Akın’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Cengiz Akın” bir özel sektöre gidiyoruz görme engelliymişsin iş başı yaptıracağız bize ilk olarak dedikleri şey görme engelli ne yapabilirler diyorlar Malatya’da görme engelliler bitmiş artık neden diyeceksiniz elimize baston alıp yolda gittiğimiz zaman bir çok konuda engellerle karşılaşıyoruz örneğin bugün bir durum ile karşılaştık sayın vali yardımcımız Erdinç bey ile görüştük ve görme engellilerimizin 50 adet baston ihtiyacı olduğunu dile getirdik tamam dedi ve vakıf aracılığı ile karşılayalım dedi evraklarımızı hazırladık gönderdik bugünkü çıkan kurulda bize red çıktı herhangi bir sebep vermiyorlar”diye konuştu.

Son olarak söz alan Saadet Partisi Milletvekili 1.Sıra Adayı Mehmet Asiltürk”seçim atmosferinde belki hoş değildir ama biz sizlerin 50 adet bastonunuzu karşılayalım bunu biz oy için değil Allah rızası için yapacağız birde görmüyoruz diye üzülmeyin Allah’ın yarattığı onca güzelliği bakıp ta görmeyenler var yaptıkları yanlışları gözleri gördüğü halde yapan insanlarımız var”diye konuştu.

Daha sonra görme engelliler derneğinde ki görme engelliler için yapılan sesli bilgisayar eğitimi verilen kursu gezip görme engelli kursiyerlerin Dünya Sakatlar gününü kutladılar ve sorunlarını dinlediler.

SAKATLAR DERNEĞİ..
Saadet Partisi İl Başkanı Osman Maraşalı ve Milletvekili Adayı Mehmet Asıltürk Dünya Sakatlar Haftası Nedeniyle Malatya Sakatlar Derneği Şube Başkanı Ali Haydar Koyun’u Ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Malatya Sakatlar Derneği Şube Başkanı Ali Haydar Koyun” Mecliste tek bir engelli Milletvekilimiz var ben ümit ediyorum bu engelli Milletvekili sayısı artar 12 Haziran seçimleri nedeniyle hemen hemen tüm partiler engelli Milletvekili adayları da göstermişlerdir bu sevindirici bir olay mecliste sesimizin daha gür çıkması için birkaç arkadaşımızı oraya taşıyabilirsek ne mutlu bize”diye konuştu.

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Asıltürk”bildiğiniz gibi Türkiye’de engellilere tanınan haklar yeterli değil eksiğimiz çok oysa kimse şunu unutmasın hepimiz birer engelli adayıyız. Biz Refahyol Hükümetini kurduğumuz da merhum hocamız engellilerle ilgili Başbakanlığa bağlı özürlüler idaresi başkanlığını kurmuştu 571,572 ve 573 sayılı kararnameler çıkarmıştı ve yaklaşık 90 adette kanun çıkarmıştı bunun ile ilgili ama yaklaşık geçtiğimiz 14 yıl gibi bir süreçte bunun üzerine ek madde ve kanunlar gelmedi.

Babası vefat ettiğinden dolayı maaş bağlanan bir özürlünün ya babasının maaşını yada özürlü maaşını alabileceğini ikisinden birini tercih etmek zorunda kalan bir engelli kardeşimiz bize bunu söyledi oysa ki biz ne kadar daha çok veririz onların bu engellerini nasıl ortadan kaldırabiliriz diye düşünmemiz gerekirken onların engellerine engel çıkarmak ne Hükümet olarak nede Mahalli idareler olarak uygun görmüyoruz Milli Görüşün devamı olan Saadet Partisi olarak ister iktidarda olalım ister muhalefette olalım her zaman engelilerimizin yanında ve onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek engelli kardeşlerimizin önün deki engelleri kaldıracağız”diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız