SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güneş Enerjililer Piste İniyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:36:24
Güneş Enerjililer Piste İniyor
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, 20-25 Ağustos 2013 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapılacak. Yarışlara 40 üniversiteden 56 takım toplam 62 araçla katılacak. 

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’nın alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin bu alandaki fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nın 9’ncusu yarın başlıyor. Güneş ve hidrojen gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların katıldığı yarışlar her geçen yıl ilgi görüyor. Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde başlayacak organizasyonun Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları’na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışlarına ise 22 takım ve 23 araç katılıyor. Üniversite takımlarının kendi ürettikleri araçlarla katıldığı Formula G’nin bu yıl 9’ncusu, Hidromobil Yarışları’nın ise 7’ncisi gerçekleştiriliyor.

FİNAL YARIŞLARINA BAKAN ERGÜN’DE KATILACAK

1.950 metrelik Kocaeli Körfez Yarış Pisti'ndeki yarışlar, 20 Ağustos’ta kayıt işlemleri ile başlayacak. Teknik kontrol ve test sürüşlerinin ardından 24 Ağustos Cumartesi günü sıralama turları ve yarı final yapılacak.

25 Ağustos Pazar günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katılacağı final yarışları saat 12.30’da kortejle başlayacak. Final gününde ilk olarak saat 13.00’de Formula G, saat 14.30’da da hidromobil yarışları gerçekleştirilecek. Saat 17.00’de yarışmalarda dereceye giren takımlara ödül verilecek. Her iki kategorinin birincilerine 15 bin TL, ikincilere 10 bin TL, üçüncülere 5 bin TL para ödülü ile madalya verilecek. Tasarım ve Kurul Özel Ödülü olarak takım başına 5 bin TL verilecek.

Geçen yıl düzenlenen yarışlarda Formula G'de İstanbul Üniversitesi ’Socrat’ adlı araçla ilk sırada yer alırken, Hidromobil kategorisinde ise ’Hidrobee’ ile İstanbul Teknik Üniversitesi birinci oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız