SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güneş Enerjisi Sistemi Kuruldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:57
Güneş Enerjisi Sistemi Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Darende ilçesine bağlı 2 köy ve 1 mezraanın içme suyu depolarına güneş enerjisi sistemi kuruldu. 
 
Köylerin su depolarına takılan güneş enerji sistemi sayesinde elektrik masrafında büyük düşüşler yaşandı. 
 
Kaymakamlığın yürüttüğü proje ile ilk olarak Sakarya ve Başkaya Köyleri ile Göllüce mezraasındaki su depolarına uygulanan sistem sayesinde su depoları güneş enerjisi ile çalıştırıldı. 
 
Geçen yıl ilçeye bağlı 45 köy ve birçok mezraadaki içme suyu depo içlerinin tamamını fayansla kaplayarak kapsamlı bir onarım çalışması ile elden geçiren Kaymakamlık, depolara otomatik klorlama makineleri yerleştirdi. 
 
Darende Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, depoları yenilenen 45 köyden 2 köy ve 1 mezraaya güneş enerjisi sistemi kurdu. 
 
İl Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sistem kurulmadan önce bir çok köyün elektrik faturası ödemekten zorlandığı söyledi. 
 
Buna çözüm olarak güneş enerji sistemini birçok köye yapmayı planladıklarını anlatan Kazancıoğlu, ''Bu çalışma köy ve kasabalarımıza da örnek olacaktır. Kaymakamlığımızın vatandaşlarımıza faydalı projeler yapmaya devam edecektir' dedi. 
 
Sakarya Köyü Muhtarı Şeyh Hamit Korkmaz da, ''Kaymakamlık tarafından köyümüze 30 tonluk su deposu yapıldı. Depo üzerine kurulan güneş enerji sistemi ile enerji masrafından da kurtulduk. Örnek bir hizmet sunan Kaymakamımız Mehmet Aktaş'a, Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu ve diğer yetkililere köylüler adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız