SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güneş Girmeyen Vücuda Obezite Girer

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:20:25
Güneş Girmeyen Vücuda Obezite Girer
A- A+ PAYLAŞ
 
Bronz tenin daha zayıf gösterdiğine dair genel bir görüş olsa da güneş görmeden sahte bronzluk sağlayan ürünlerin zayıflığın aksine obeziteye sebep olduğu iddia edildi.
 
İsveç Uppsala Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre bu ürünlerin içeriğinde kullanılan madde deriden vücuda nüfuz ediyor ve diyabete neden oluyor.
 
Bel bölgesinde yağların depolanmasına sebep olduğu keşfedilen bu ürünler, hormon dengesini de bozarak insülin direncine sebep oluyor.
 
'Güvenli Kozmetik Kampanyası' adı verilen bir kampanya için yapılan araştırmada ürünlerin içeriğindeki ftalat denilen maddenin tip 2 diyabet, obezite, yüksek kolesterol gibi problemlere neden olduğu bulundu. Bu rahatsızlıklara sahip kişilerin kanlarında ftalat maddesine yüksek oranda rastlandı.
 
Dünyada her yıl bir milyar ton ftalat üretiliyor ve bu madde yaygın olarak kozmetik ürünlerinde kullanılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız