SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güneş Santralleri Kurulacak

A- A+ PAYLAŞ

Enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasının hedeflendiği güneş enerjisi yatırımları için aralarında Malatya'nın da bulunduğu 27 bölge belirlendi. Belirlenen 27 bölgede 38 şehir bulunuyor. Yatırımların 2 milyar euroyu geçeceği tahmin ediliyor.

Yatırım haritası ve elektrik bağlantı noktalarının oluşturulduğu 'güneş enerjisi'nde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenen yatırım bölgeleri Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yatırımların yapılacağı iller arasında en büyük kapasite 92 megavat ile Konya'ya verilirken, Malatya-Adıyaman bölgesinin kapasitesi ise 22 megavat olarak belirlendi. Türkiye geneli yapılacak yatırımlara 600 megavat sınırı getirildi.

Malatya-Adıyaman bölgesinde bulunan 6 trafo merkezlerinin ise "Adıyaman, Darende, Hasançelebi, Malatya 1, Malatya 2 ve Malorsa" olduğu öğrenildi.

Güneş santrali yapılacak bölgelerin açıklanmasıyla önemli bir sürecin başladığı ve yatırımcıların yoğun ilgisinin olacağı tahmin ediliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun  (EPDK) ileriki günlerde güneş santralleriyle ilgili lisans başvurularını kabul etmeye başlayacağı öğrenildi.Bir lisansa azami 50 megavat için başvuru yapılabilileceği  belirtiliyor. 600 megavatlık yatırımlarının tamamlanmasının ardından,  yeni yatırımlara izin verilebileceği ifade ediliyor.

Güneş santrallerinin yapılaması için belirlenen 27 bölge ve kapasiteleri şöyle;

1 BÖLGE (Konya ) 46 mw,

2.BÖLGE (Konya) 46 mw,

3. BÖLGE (Van- Ağrı)  77 mw,

4 BÖLGE (Antalya) 29 mw,

5 BÖLGE (Antalya) 29 mw,

 6 BÖLGE (Karaman)  38 mw,

7. BÖLGE (Mersin),

8. BÖLGE (Kahramanmaraş-Adıyaman) 27 mw,

9. BÖLGE (Burdur) 26 mw,

10. BÖLGE (Niğde-Nevşehir-Aksaray) 26 mw,

11. BÖLGE (Kayseri) 25 mw,

12. BÖLGE (Malatya-Adıyaman) 22 mw,

13 BÖLGE (Hakkari) 21 mw,

14. BÖLGE (Muğla-Aydın) 20 mw,

15. BÖLGE  ( Isparta-Afyon) 18 mw,

16. BÖLGE (Denizli) 18 mw,

17. BÖLGE (Bitlis) 16 mw,

18. BÖLGE  (Bingöl-Tunceli) 11 mw,

19. BÖLGE (Şırnak) 11 mw,

20. BÖLGE (Adana-Osmaniye) 9 mw,

21. BÖLGE (Muş) 9 mw,

22.BÖLGE ( Siirt-Batman-Mardin) 9 mw,

23. BÖLGE (Sivas) 9mw,

24. BÖLGE (Elazığ) 8 mw,

25. BÖLGE (Şanlıurfa-Diyarbakır) 7 mw,

26. BÖLGE (Erzurum) 5 mw,

27. BÖLGE (Erzincan) 3 mw

FOTOĞRAF : Santral sahası alanları koyu renkte gösterilmiştir

KAYNAK : GÖRÜŞ GAZETESİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız