SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güney 2 Kat Fazla Maliyetli'

A- A+ PAYLAŞ

AKP il teşkilatınca vatandaşların sorunların milletvekillerine aktarma amacıyla haftalık olarak düzenlenen nöbetçi vekil uygulamasının bu haftaki katılımcısı Öznur Çalık oldu.

İl binasındaki toplantıya İl başkanı Mustafa Şahin, Merkez İlçe başkanı Celal Ekici, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, gençlik kolları yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların ezici çoğunluğunun iş ve aş istemi bulunan 130 civarında talep formunu doldurduğu toplantıda milletvekili Çalık pembe bir tablo çizip, faaliyetlerini anlattı.

Salonu iş ve aş istemiyle dolduran vatandaşların kalabalığını gören AKP İl başkanı Şahin; “Bereketli bir gün. Allah yardımcınız olsun” diye başladığı konuşmasını özetle “Başbakanımızın direktifi doğrultusunda millet yararına çalışmalarımız devam ediyor. Bugün halk günü, yarın Belediye başkanlarımızla, Pazar günü de İl Danışma kurulu toplantısını yapacağız. Bu tür toplantılarda vatandaşlarımız ve ilimizin tüm sorunları masaya yatırılacak ve çözüm bulunacaktır” diye sürdürdü.

Daha sonra konuşan Milletvekili Çalık “Bereketli bir günde bereketli bir katılımla bir aradayız. Allah bereketi eksiltmesin. Bizler sizlere hizmet etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Başbakanımızın hızına yetişmeye çalışıyoruz. Bu hafta Malatya’nın en büyük sorunlarından olan trafik sorunu hakkında gelişmeleri aktaracağız. 4 Eylül mavi treninin karlılığının az olması ve yollarının sağlıklı olmaması nedeniyle seferden kaldırılması konularıyla ilgili olarak TCDD genel müdürü ve bakanımızla görüştük. Yaptığımız görüşmeler neticesinde yol tamirat çalışmaları ve rehabilitesinden( iyileştirilmesinden) sonra mavi tren seferlerine tekrardan başlanacağını söylediler. Bu müjdeyi verebilirim.

Ayrıca büyük bir sorun haline gelen, merkezin trafiğini rahatlatma amacıyla kuzey ve güney çevreyollarının bir an hayata geçmesi için mimarlar, ziraat ve inşaat mühendisleri gibi diğer örgütlerinin çekinceleri ile birlikte Karayolları genel müdürlüğü ile görüştük. Genel müdürlüğün yaptığı çalışma sonrasında bize gönderdikleri rapora göre; 54 km güzergahı ve 4 kavşağı, 2 viyadüğü ile 22 köprü bulunan Kuzey Çevreyolu 250 trilyona mal olacak. Kuzey çevreyolunun, eğim ve yerleşim alanına uygun olması nedeniyle benimsendiği görüşleri yer aldı. 4 Viyadük, 3 tünel ve maliyeti kuzey çevreyoluna göre iki kat fazla olan güney çevreyolu, eğim ve yerleşim alanına uygun olmadığı ve fay hatları üzerinde olması görüşü yer aldı. İlimiz trafiğini rahatlatmak için acilen bir çevre yolu lazım o da kuzey çevreyoludur” dedi.

Bir basın mensubunun “Geçtiğimiz hafta Malatya Belediyesince hazırlanan Ulaşım Master Planının 1. Etap tanıtımında, ilimizin çevre yoluna acil ihtiyacı olmadığı belirtildi. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna, milletvekili Çalık; “Bu konuyu belediye başkanımızla paylaştık. Malatya ciddi anlamda gelişen ve göç alan bir şehir. Merkezdeki yollarımız da yetersiz.” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız