SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güney Kuşak Yolu'nda Çalışmalar Sürüyor

0
Güncellendi - 2017-01-22 17:10:45
Güney Kuşak Yolu'nda Çalışmalar Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ulaşım Planlamasında büyük öneme sahip 11.5 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğindeki Güney Kuşak Yolu’nun 6.5 kilometrelik bölümünü tamamlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yolun 7 kilometrelik bölümünü ortadan ikiye ayıran Derme Kanalı’nda genişletme çalışmalarını da sürdürüyor.

Etaplar halinde yapılan projenin 1 kilometrelik bölümünde altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kısımda üst yapı çalışmalarına başladı. Çevre yolu hava lojmanları kavşağından başlayıp, Fahri Kayahan Bulvarı, Kuyu önü mezarlığı, Derme kanalı hattından devam ederek Çöşnük kavşağında biten kuşak yolunda bugüne kadar 6 milyon TL’lik istimlak yapıldı. Projenin kuyu önü mezarlığı bölümünde ise toplam 2460 mezar şehir mezarlığına nakledildi.

Büyükşehir Belediyesi, Fahri Kayahan Bulvarı ve Tecde yolunu, eski TOKİ konutları ile kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirildiği Beydağı Mahallesine bağlayacak olan 2 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde yeni bir bağlantı yolu açma çalışmalarına da devam ediyor. Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün arkasında imarlı yolların tamamını açan Büyükşehir Belediyesi, Güney Kuşak yolunun önemli parçalarından biri olan Yusuf Özal Caddesinde de değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Derme Suyu kanalını yolun ortasına alarak, 7 metre genişliğe çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yolu ikiye bölen kanalın sağ ve sol tarafına yürüyüş yolları, 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 3 metre genişliğinde de kaldırımlar yapacak.

Derme Suyu kanalının alt yapı çalışmaları tamamlanan bölümünde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, proje hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışan personele tatlı ikramında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti.

Malatya’nın sağlıklı şehirleşmesi için kısa, orta ve uzun vadeli planlamaları hayata geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sadece kuşak yolları yapmadıklarını, kuşak yollarını besleyecek bağlantı yolları, imar yolları ve prestij cadde yollarını da Malatya’ya kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Kuşak yollarının Malatya trafiğini önemli derecede rahatlatacağını ifade eden Başkan Çakır, “Kuşak yolları tamamlandığında doğu-batı istikametinde 2 hat ortaya çıkmış olacak. Bu hem şehir içi trafiğini rahatlatacak hem de transit geçişleri kolaylaştıracak. Örneklemek gerekirse, Çöşnük kavşağına gelen ve Sivas’a gitmek isteyen bir vatandaşımız, şehir merkezine girmeden, Kuzey Kuşak yolu üzerinden Malatya-Sivas Karayoluna gidebilecek. Kayseri’ye gitmek isteyen bir araç, şehir içi yoğunluğuna takılmadan, yine Çevre Yoluna girmeden Güney Kuşak Yolunu kullanarak çok rahat bir şekilde yoluna devam edebilecek.

Kuşak yollarımızda çok mesafeler kat ettik. Çok zahmetli olmasına rağmen yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Güney Kuşak Yolumuz,  kentsel dönüşümün yapıldığı bölgelerin de önemli derecede yükünü çekecek. Biz bu yükü bağlantı yolları yaparak çözüyoruz. Kuzey Kuşak yolumuz ise çevre yolu altından geçiyor. Yolumuzun geçtiği bölgelerde gelişimi hızlandıracak. Çocuklarımıza daha iyi bir Malatya bırakabilmek için çalışmalarımıza yaz-kış demeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın başkanım malatyada bir tek fahri Kayahan yok sadece kaymak tabaka yok birazda lütfen cevreyolunun altına gelin.yıllar yılı fahri Kayahan fahri Kayahan nerdeyse 25 senedir hep fahri Kayahan a calistiniz biraz da size oy veren gariban kesimin yanında olun lütfen. ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (7 yıl önce)
    İstifa etmelisin fahri Kayahan Aralık'ta bitecek dedin ocak bitti bee
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebru (7 yıl önce)
    Sivas da çevre yolu 1995 de yapıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Beyzullah (7 yıl önce)Ebru isimli kullanıcı yorumuna
    Eee?
    0
    0
    Yanıtla
  • Beyzullah (7 yıl önce)Ebru isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyanın 1995 teki nüfusuna oranla çevre yolu şarttı zaten sende haklısın :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Güney Çevreyolu da yenı yapılacak kuzey çevre yolu gıbı Pütürge yol ayrımına kadar yapılmalı cosnukten çıkmamalı bence! Cosnukte ki yol uzatılarak unıversıte arkasından Pütürge yol ayrımında kesısmeli. Böylece sehırler arası kamyon otobüsler sehır ıcıne gırmeden transıt geçerler! Aynı kuzey deki gıbı olmalı!
    0
    0
    Yanıtla
  • 100/1000 doğru bir teşhis destekliyorum bizim belediye başını kuma mı gömmüş yurdun dört bir yanını gezdim Malatya'ya gelince üzülüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (7 yıl önce)
    aman ha. kaldırımlar çok büyük olsun yayalar sığmıyor çünkü,
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin YURT (7 yıl önce)
    Güzel bir çalışma. İşe gidip gelirken çok kullandım bu yolu. Merkezde veya çevre yolunda trafik sıkışınca bu yola çıkıyorum. trafiksiz ışıksız şehrin bir ucundan diğerine gidebiliyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (7 yıl önce)
    Bu yol kesinlikle şehrin güneyini kalkındırıp ve cazibe merkezi yapar. Çünkü bura Malatya'nın en havadar yeri. Çok güzel bir çalışma, katma değer olarak şehrimize katkı sağlayacak bu yol için emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • asena (7 yıl önce)
    ahmet başkanı kişiliği ile beyfendiliği ile seviyordum sadece ama bu projede emeğinin çok geçtiğini bu projede benden tam destek aldı. elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer Toprak (7 yıl önce)
    Çevre yolu denilen yol Kayseri , Elazığ ve benzeri şehirlerde olduğu gibidir. Şehre girmeden bu yola girer ve şehirle işiniz olmadan geçer gidersiniz. Bu yapılan kuzey ve güney kuşak yolları illaki takdir edilir. Ama bu yolları kimse çevre yolu kavramı olarak millete yutturmaya çalışmasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    bu yol iki ayda bitecek yol geçen dönem Ahmet beyin yatırımında vardı bitecekti maalesef çok geciktiler yamaç beydağı hasan varol hala bir çivi çakılmadı oda 5 sene sürer sanırım kolay gelsin Ahmet beye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramiz Keskin (7 yıl önce)
    Eleştirsekde bazen güzel işlere güzel demeyide biliriz... bu güney ve kuzey kuşak yollarını bitirirsen söz oyumu sana vercem AHMET ÇAKIR bi daha ki seçimde... Ak Partiye bile oy vermeyen ben, bunu söylüyor ve söz veriyorum çünkü bu 2 yol malatyaya nefes aldırcak ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Lojmanlm kavşağından girip, en az 50 bin kişinin kullandığı ve daha şimdiden SOS veren 1.5 şeritlik sekiz çizen, Peşkeş Kayahan'dan geçerek müthiş bir nefes aldıracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Umarım bundan sonra ki açtığınız tüm yollar 3 gıdiş 3 geliş olur! Büyükşehirler hep öylede hatırtalatayım dedım?
    0
    0
    Yanıtla
  • Buyuksehirler oyledir burasi Malatya burada yollar 1.5 gidiş 1.5 geliş işine gelirse?
    0
    0
    Yanıtla