SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Günlük Üretim Bin Ton"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, asfalt şantiyesinde ve laboratuvarında incelemelerde bulundu. 

Doğanşehir yolu üzerindeki tesisleri gezen Başkan Çakır, yol yapımında kullanılan malzemelerin üretimiyle ilgili bilgi aldı. 3 farklı asfalt malzemesinin üretildiği tesislerin günlük üretim kapasitesinin yaklaşık bin ton olduğu kaydedildi. Tesislerin, Malatya Belediyesinin yol yapım çalışmalarında kullandığı mıcır malzemesi ihtiyacını rahatlıkla karşıladığı belirtilirken, üretilen malzemenin Malatya’daki en kaliteli malzemeler arasında yer aldığı vurgulandı.

Belediye Basın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Görevlilerden laboratuarın çalışma sistemiyle ilgili bilgi alan Başkan Çakır, daha sonra asfalt şantiyesine geçerek incelemeler yaptı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve geldiği 2009 yılından sonra asfalt şantiyesinde çeşitli düzenlemeler yapıldı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle hizmette kayıpların önüne geçilerek, daha kaliteli ve ekonomik üretim sağlandı ve standartlar yakalandı. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan asfalt şantiyesinde, düzenlemeler kapsamında ilk olarak laboratuar kuruldu. Böylelikle asfaltın bilimsel olarak üretimi yapılması imkanı sağlandı. Laboratuar sayesinde, dökülen asfaltın kalitesi test edilebiliyor. Günlük 1000 ton kapasitesi bulunan şantiyede, zaman zaman bu kapasite 1200-1300 tona kadar çıkabiliyor. Yine ilk kez PMT tesisleri kurularak asfalt altı dolgu malzemesi üretimi gerçekleştiriliyor. Tesisle PMT malzemesi hem kaliteli hem de daha önce alınan malzemenin 1/3 fiyatına denk gelen ekonomik bir şekilde üretim yapılıyor. Düzenlemeler kapsamında ayrıca, asfalt şantiyesinde kurulan otomasyon sistemiyle işlemlerin kontrolü sağlandı. Ürün, araç, görevli, malzeme gidiş ve geliş yeri kurulan sistem sayesinde otomatik olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda Belediye hizmet binasında da bu sistem bilgisayar ortamında takip edilebiliyor.” 

İnceleme gezisinde Başkan Çakır, çalışanlarla da sohbet ederek, birlikte yemek yedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız