SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günpınar Şelalesi Turizme Kazandırılacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi'nde bulunan Günpınar Şelalesi'nin turizme kazandırılması için 11 yıl önce hazırlanan Çevre Düzenlemesi Projesi yeniden ele alınıyor.

Çevre ve Kültür Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, Türkiye'de birkaç tabii şelaleden birisi olarak kabul ettikleri Günpınar Şelalesi için 1994 yılında Malatya Valiliği tarafından Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gönül Evyapan ve ekibine hazırlatılan projenin yeniden ele alındığını kaydetti.

Günpınar Şelalesi'nin özellikle yaz aylarında binlerce kişi tarafından gezi ve piknik amaçlı olarak ziyaret edildiğini belirten ÇEKÜL Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, "Bir tabiat harikası olan Günpinar Şelalesi çevre düzeni açısından ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle turistik turlar için cazip gelmiyor. Malatya Valiliği, Darende Kaymakamlığı ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle projenin Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanması için Doğu Anadolu Kalkınma Birliği'ne (DOKAB) sunulacak. 1994 yılı birim fiyatlarıyla 11 bin YTL tutarında olan proje şu anda 1 milyon YTL civarında" dedi.

ÇEKÜL Malatya Bölge Koordinatörü Sözen, otopark, tuvalet, idari binim, lokanta, kafeterya, seyir terası ve 12 odalı bir konaklamayla çevre düzenlemesini kapsayan projenin hayata geçirilmesi durumunda Günpınar Şelalesi'nin turizm potansiyelini önemli oranda yükselteceğine inandıklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız