SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Günpınar Şelalesi ve Parkı Daha da Güzelleşecek"

0
Güncellendi - 2016-12-11 21:37:53
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Toprak, Günpınar (Aşudu) Şelalesi'ndeki beton ve ahşap yapıların kaldırılacağını, yapıya uygun düzenlemenin yapılacağını bildirdi.

Vali Mustafa Toprak, Darende İlçesinde 1.436.594 m2 alana sahip 42 adet hazine arazisinin bulunduğu ve Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce 2014 yılında “Korunan Alan” statüsü kazandırılmak ve Tabiat Parkı olarak ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen Günpınar (Aşudu) Şelalesi'nin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, bahse konu alanın Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15.Bölge Müdürlüğünce bahçe, kavaklık, çayır ve boş arazi olarak 2015 yılında teslim alındığını ve ilgili Müdürlüklerin bu yıl içerisinde yapmış olduğu başvuru ile “Orman” vasfıyla cins değişikliğinin gerçekleştirildiğini belirti.

Cins değişikliği sonucunda vasfı değişen arazilerin yeni vasıfları ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne yeniden tahsis edildiğini söyleyen Vali Toprak, Günpınar Şelalesi'nin bulunduğu bu arazinin Tabiat Parkı olarak ilan ve tescil edilmesi amacıyla ilgili Müdürlüklerce hazırlanan “Tabiat Parkı Etüt Raporu” nun geçtiğimiz aylarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini ifade etti.

Etüt Raporuna Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Bakanlık onayının alınmasını müteakiben 6873 sayılı Milli Parklar Kanunun 3. Maddesinin (b) fıkrası gereğince Orman ve Su İşleri Bakanlığınca “Günpınar Şelalesi Tabiat Parkı” olarak tescil edilmesinin beklendiğini ifade etti.

Tecil işleminin ardından burada bulunan ve uygunsuz yapılan ahşap lokanta ve betonarme yapıların kaldırılacağını, arazinin yapısına uygun bina ve çevre düzenlemelerinin yapılacağını ifade eden Vali Toprak, D 300 karayoluna 5 km. ilçe merkezine 8 km. mesafede bulunan doğa harikası bu alanda yapılacak düzenlemeler sonucunda ilçeye ve aynı zamanda ilimize de çok güzel bir tabiat parkının kazandırılacağını söyledi.

Tabiat parkında yapılacak düzenlemeler sonucunda ziyaretçilerin rahatlıkla ulaşabilecekleri alanda doğa ile baş başa olabileceklerini ve eşsiz güzelliğe sahip şelale ile şelale kaynağı arasındaki 2 km. lik vadide yapılacak trekking parkurları ile de doğa yürüyüşü yapabileceklerini, burada yer alan mini şelaleleri görebileceklerini belirti.

Vali Toprak, projenin tamamlanması sonrası “Güzellikler Beldesi Günpınar Vadisi” olarak da tabir edilen vadinin daha da güzelleşeceğini sözlerine ekledi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

gunpinar1

gunpinar1b

gunpinar1c

gunpinar4

gunpinar3

gunpinar2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız