SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günpınar Türkiye'nin 243'üncü Tabiat Parkı Oldu

0
Güncellendi - 2018-07-01 03:07:20
Günpınar Türkiye'nin 243'üncü Tabiat Parkı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Günpınar (Aşudu) Şelalesi tabiat parkı olarak ilan edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu’nun Malatya ziyareti sırasında Günpınar Şelalesinin Tabiat Parkı ilan edileceği müjdesini vermesinden sonra gerekli adımlar atılmaya başlanmış ve ilk olarak hazine adına kayıtlı olan alanda cins değişikliği yapılarak sahaya orman vasfı kazandırılmıştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından, doğal vadisi ve estetik şelalesi ile tabiat harikası olan 144 hektarlık alanda ön etüt raporu tanzim edilerek şelalenin tabiat parkı yapılması için Bakanlığa teklif yapılmıştı. 2016 yılında başlayan çalışmaların ardından tamamı orman rejimine tabi olan sınırları belirlenen sahanın ‘Günpınar Şelalesi Tabiat Parkı’ olarak ilan edildiği açıklandı. Günpınar Şelalesinin tabiat parkı ilan edilmesinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç, Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince’yi ziyaret etti.

Burada konuşan Bölge Müdürü Koç, Darende’de bulunan Günpınar Şelalesi’nin Türkiye’nin 243. tabiat parkı olarak ilan edildiğini belirterek kararın herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Harun (5 yıl önce)
    Maras liler ve sivaslilar biliyor hemşerilerim iz bilmiyor. Bakımsız ve çöp konusu sıkıntı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    Çok güzel bir yer ancak suyun hemen dibinde restoran yapılması ne kadar saçma.Zaten alan dar .Derhal kaldırılması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bu kadar bakımsız ve kendi haline bırakılmış olmasına rağmen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerinde ve geç kalınmış karar Her yaz giderim. Üzüldüğün nokta Bu kadar yakın mesafedeki bu doğal güzelliğin hemşerilerimiz tarafından yeterince ziyaret edilmemesi.
    0
    0
    Yanıtla