SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Günü Kurtarmaya Gelmedik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:22:24
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, PTT 1. Ligin mücadeleye dayalı bir lig olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda  basın mensuplarına açıklamada bulunan Buz, PTT 1. Lig ve genç futbolcularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Malatyaspor'da genç futbolcuların antrenmana çıkmalarıyla ilgili değerlendirme yapan Buz, "Biz, buraya günü kurtarmak için gelmedik. Yeni Malatyaspor'a gerçekten bir şeyler kazandırmak için geldik. Bunları da yavaş yavaş yapmaya çalışacağız" dedi.

"Sahada farklı çocuklar görebilirsiniz"

Yetenekli futbolcu görmesi halinde, ona forma şansı da verebileceğini ifade eden tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "Genç arkadaşlarımız var, onları görmek açısından antrenmanlara çağırıyoruz. Altyapıyla oynadığımız hazırlık maçında da genç arkadaşlarımızı gördük. Yeni Malatyaspor'da yetenek görürsem isim ya da yaş hiç ilgilendirmez. Yarın öbür gün sahada çok farklı çocuklarda görebilirsiniz."

Buz, Yeni Malatyaspor formasının kolay taşınmayacağını kaydederek, "Yeni Malatyaspor'a kim faydalıysa, kim buradaki formayı hak ediyorsa o sahada olur. Bu forma kolay taşınmayacak. Bu armayı taşıdığınız zaman bunun sorumluluğu olacak. Öyle sporcular istiyorum. O sporcularda bunu verecek. Ama zamana da ihtiyacımız var. Hep beraber inşallah bunu göreceğiz" diye konuştu.

"Gençleri seviyorum"

Genç futbolculara gittiği her takımda büyük önem verdiğini anlatan Buz, takımlarda genç oyunculara yer verdiğini ve birçok genç futbolcunun bu sayede çıktığını kaydetti.

İrfan Buz, "Malatya'da neden bir Ozan Turan yetişmesin? Benim çıkardığım 7 tane genç arkadaşımız var. Milli takıma seçilen Harun Tekin'i ilk oynatan benim. Gençlerbirliği'nde de 5 tane genç çıkardım. Hacettepe'den İrfan Can Kahveci, Berat Tosun, Ahmet Oğuz ve diğerleri 3 ligden geldi ve benden şans buldu. İsim hiç önemli değil. O kulübe hizmet edeceksiniz. Gençleri seviyorum. Çalışan insanları da seviyorum" dedi.

"İkili mücadeleler çok farklı oluyor"

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig ile PTT 1. Lig arasında fark olduğunu dile getirdi.

PTT 1. Lig'de özellikle ikili mücadelelerin çok farklı olduğuna dikkat çeken Buz, "PTT 1. Ligi gerçekten çok mücadeleci bir lig. Gerçekten savaşmanız gerekiyor. Süper Lig ile kıyasladığınızda burada daha çok mücadele ön plana çıkıyor. O ikili mücadele çok daha farklı oluyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız