SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Günübirlik Konuşmakla Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:18
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve yönetiminin hayırlı olsun ziyaretinde konuşan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Günü birlik kayısı ile ilgili konuşmakla bir yere varma imkanı yoktur” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, kayısı ile ilgili yürüttükleri çalışma hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Milletvekilimizin, kuru meyve tanıtım çalışmasında çok büyük emekleri var. Bu çalışmada okul sütü benzeri bir projeyi yürüteceğiz. İlkokul çağındaki 10 milyon öğrenciyi kapsıyor bu projemiz. Proje kapsamında fiyat analizlerini yaptık. Bundan sonrada birlikte çalışma yaparak memleketimize iyi hizmetler vereceğiz.”

Kuru meyvenin Türkiye’de tanıtılması için çalıştıklarını dile getiren Milletvekili Öz, “3 yıllık bir uğraşı sonucunda kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun kurulmasını sağladık. Güneydoğu İhracatçılar Birliği’ne, İstanbul İhracatçılar Birliği’ne ve Ege İhracatçılar Birliği’ne defalarca giderek, takip ederek, Kuru Meyve Tanıtım Grubu diye bir tanıtım grubu oluştu. Yılda ortalama 2 milyon lira tutarında bir tanıtım bütçesi oluşma imkanı sağlandı. Günü birlik kayısı ile ilgili konuşmakla bir yere varma imkanı yoktur. Kayısı ile ilgili kalıcı projeler üretmemiz gerekiyor. Kuru Meyve Tanıtım Grubu her yıl 2 milyon lira tutarında. Bazen daha da fazla olabilir, bir bütçesi oluşacak. Bu bütçe, büyük oranda yurt dışı tanıtımda kullanılacak. Bir kısmı da yurt içinde kullanılacak. Geçtiğimiz günlerde Japonya’da bir tanıtım yapıldı. Önümüzdeki günlerde ise Çin’de bir tanıtım faaliyetleri oluşacak. Çin’de kuru kayısının tanıtımı noktasında bir dizi faaliyetler yapılacak. Yılda her Çinliye 2 adet kayısı yemeği öğretsek, kayısının fiyat istikrarının oluşmasında çok büyük bir katkı sağlamış oluruz. Hedefimiz, Çin. Çin’den sonra Endonezya, Hindistan gibi ülkeler takip edilecek” ifadelerini kullandı.

Kayısıda lisanslı depoculuk yapabilmek için uzun bir uğraş verdiklerini ve yapılan çalışmalar sonucunda Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Yönetmenliği’nin çıkartıldığına dikkat çeken Öz, “Sıra lisanslı deponun kurulmasında. Valiliğimiz, Belediyemiz, Ticaret Borsamız, Ticaret ve Sanayi Odamız hep birlikte bir lisanslı depoyu kurmak için çalışma yürüteceğiz. Odalarımızdaki seçim süreçlerinin bitmesini bekledik” diye konuştu.

Kanser riskine karşı ameliyat olan ünlü aktris Angelina Jolie'ye, şifa bulması için kayısı göndermesi ile ilgili olarak da bilgi veren Milletvekili Öz, “Angelina Jolie'nun rahatsız olduğunu duyunca, kayısının kansere karşı etkisine sahip olduğunu düşünerek kayısı gönderdim. Angelina Jolie'nun sağlığına kavuşmasını bir insan olarak elbette istiyorum. Burada en büyük meselemiz Malatya kayısının tanıtımına katkı yapmaktı. Beni 3-4 tane uluslar arası reklam filmi yapan organizasyonlar aradı, ‘Bunu nereden düşündünüz, milyon dolarlar harcasaydınız, böyle bir tanıtım yapamazdınız’ dediler. Türkiye’de 17 kanalda, gazetelerde, 100 civarında ulusal ve uluslararası internet sitesinde yer aldı. Milletvekilimiz Mücahit Fındıklı, geçen hafta Amerika’daydı. Dün beni aradı, dedi ki: ‘Sana bir gazete getirdim.’ Ne gazetesi diye sordum. ‘Orada çıkan bir gazeteyi karıştırırken, senin resmin gördüm ve Malatya kayısının tanıtımını vardı’ dedi. Amerika’nın ulusal gazetelerinde de bu haber olmuş. Çok büyük bir emek sarf etmeden, hiçbir maliyet oluşturmadan bu tanıtımı da yaptık” açıklamasını yaptı.

Yılda yaklaşık 380 milyon dolar gidi sağlayabilecek olan bir erik cinsinin Malatya’da yetiştirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde çalışma yürüttüğünü açıklayan AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Yapılan araştırmalarda bu kayısını yetişme şansı yüksekmiş. Bu konuda bir çalışma yürütüyoruz. Bu eriğin fidanının Malatya’ya getirilmesi konusunda bir çalışma yapılıyor. Erik kurutularak, ihraç edilecek. Değeri çok yüksek. Malatya bunun için el verişli iklime sahip. Çalışma yapılıyor. Önümüzdeki yıl ilk hedefte 500 bin erik fidanı dikmeyi hedefliyoruz. Buda Malatya için uzun vadede önemli bir getirisi olacak projedir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız