SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Günümüzde Kaçınılmazdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:55:44
A- A+ PAYLAŞ
Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Kalkınma Kurulu 2012 yılı 1. Olağan Toplantısı Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’ nda yapıldı.Battalgazi ilçesi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki ve MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile Malatya, Bingöl, Elazığ ve Tunceli illerinden 100 kurul üyesi katıldı.
 
Prof. İbrahim Gezer, yaptığı konuşmada "Dünyada gittikçe kendini yoğun bir şekilde hissettiren ademi merkeziyetçi anlayışlar, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi yaklaşımlar ve bu tür yapılanmalar günümüzde kaçınılmazdır. Bu durum yerel aktörlerin daha çok inisiyatif almasını da beraberinde getirmektedir. Artık kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında yüzlerce insanın yetiştiği, güçlü bir insan kaynağı oluştuğu, onlarca kurumların oluştuğu, yine ciddi bir bilgi birikiminin ve organizasyon yeteneğinin oluştuğu günümüzde, illerimizde ve bölgelerimizde her şeyin Ankara’dan belirlenmesinin sürdürülebilir ve çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz. İşte bu sakıncaları ortadan kaldırmak amacıyla kalkınma ajansları oluşturulmuş ve bu çerçevede ajansların bir tanesi de Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’ün içerisinde bulunduğu 4 ili kapsayacak bir şekilde bölgemizde faaliyet göstermektedir." dedi. 
 
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise, 2011 yılı faaliyet raporu sunumunu gerçekleştirirken, 2012 yılı Ajans faaliyetleri hakkında da Kalkınma Kurulu üyelerini bilgilendirdi. Kalkınma Kurulu 2012 yılı 1. Olağan Toplantısı’nda daha sonra ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Yalçınoğlu ile ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, “Değişen Paradigmaların Dünyaya, Türkiye’ye ve Bölgeye Yansımaları” konulu bir konferans gerçekleştirildi.
 
Toplantıya ev sahipliği yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise konuşmasında, “Anadolu’yu Anayurt yapan Battalgazi’de sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Battalgazi Anadolu’da yukarı Mezopotamya’da ilk yerleşim yerleri, yerleşik hayatın başladığı yerdir. Her medeniyete ait her izler bulabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
 
Programın sonunda Kalkınma Kurulu Üyeleri, Battalgazi İlçesi ve Orduzu Belediyesinde yer alan tarihi mekânları ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız