SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gurbetçiler Hasret Ormanı' Oluşturulacak

A- A+ PAYLAŞ

Havaalanı yolu Aksaray Köyü sınırlarında 300 hektarlık "Gurbetçiler Ormanı" oluşturulacağı bildirildi. Yurt içi ve yurt dışındaki Malatyalı derneklerinin de katılacağı projeyle ilgili 22 Mart'ta bir toplantı yapılacağı bildirildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, 2008- 2012 yılları arasında gerçekleştirilecek olan projeyle ilgili, "Projenin, ilimizin orman varlığının artırılması, yurtiçi ve yurtdışındaki hemşerilerin ilimizle olan bağlarının güçlendirilmesi ve ülke genelinde yürütülen Ulusal Ağaçlandırma Seferberliğine destek olunması bakımından büyük anlam ifade edeceği ve örnek bir çalışma olacağı değerlendirilmektedir."dedi.

Oluşturulacak orman alanına, "Malatya Gurbetçiler Hasret Ormanı" tabelasının da asılacağı belirtilirken, katılımcı kuruluşlar da şöyle açıklandı:

1- Malatya Valiliği (İl Özel İdaresi)
2- Malatya Belediyesi
3- Akçadağ Kaymakamlığı (Köylere Hiz. Götürme Bir.)
4- İl Çevre ve Orman Müdürlüğü
5- İl Tarım Müdürlüğü
6- Akçadağ Milli Emlak Müdürlüğü
7- TEMA Vakfı Temsilcisi
8- MEV (Malatya Eğitim Vakfı)
9- MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği)
10- MASTOB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği)
11- İstanbul Malatyalılar Derneği
12- MAGEP(Malatya Gelişim Platformu)
13- MEV Ankara Şubesi
14- MASTÖB Ankara Şubesi
15- Ankara Malatyalılar Derneği
16- İzmir “ “
17- Antalya “ “
18- Bursa “ “
19- Mersin “ “
20- Adana “ “
21- Muğla “ “
22- Şanlıurfa “ “
23- Berlin Malatyalılar Derneği
24- Köln Malatyalılar Derneği
25- Hamburg Malatyalılar Derneği
26- Manheim Malatyalılar Derneği
27- İlgili diğer dernek- vakıflar
28- Medya Dernek Temsilcileri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız