SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güreş Ağası Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde düzenlenen 'Zengibar Karakucak Güreşleri'nin yeni ağası AKP Milletvekili Öznur Çalık oldu.

Sivas Valisi Ali Kolat, AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın takip ettiği güreşlerde ağalık için 8 kişinin yarıştı. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ağalık için yarışanların Darende'ye hizmet edeceklerine ve bu paraları yatırım olarak ilçeye kazandıracaklarına inandığını bildirirken, Milletvekili Öznur Çalık, 121 bin TL ile güreşlerin yeni ağası oldu.

Kendisine güreş ağalığı verilmesi sürpriziyle karşı karşıya kalan Çalık da, belediye başkanının çok zor bir görev verdiğini bildirerek, "Darende'ye hizmet boynumuzun borcu, buradaki çalışmalara her zaman destek verdim, Darende'nin ve Darendelilerin her zaman emrindeyim. Ağalık payesinin verilmesi benim için büyük bir onurdur" dedi.

Çok heyecanlı olduğunu ve ilk kez böylesi bir duyguyu yaşadığını kaydeden Çalık, "Darende için çok önemli 7 bin yıllık tarihi olan bir ilçeye hanım ağa olmak güreş ağası olmak benim için çok büyük bir şeref, milletvekilliğim nedeniyle yaptığım görevde yüküm biraz daha arttı, çok daha fazla çalışacağım. Darendelilerin emrindeydim, bundan sonra sorumluluğumun daha fazla arttığının farkındayım. Tecrübeli ağamızdan neler yapacağımızı öğreneceğim" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ise, "Öznur Hanım'ın Darende'ye güreşlere olan ilgisini bugün yakından gördüm, ata sporumuzu çok heyecanla takip etti. Bu programda bulunması bile çok önemli. İnşallah hayırlı uğurlu olur" dedi.

Ağalık kıyafeti giydirilen Öznur Çalık, eski Darende Kaymakamı ve geçen yılın güreş ağası olan Vural Karagül ve Belediye Başkanı İsa Özkan'la birlikte er meydanında bulunanları selamladı.

Öte yandan güreşlerde zaman zaman yapılan itirazlar gergin dakikalara neden oldu. Polislerin devreye girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız