SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güreşi Olimpiyattan Çıkardılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:12
Güreşi Olimpiyattan Çıkardılar
A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, güreşi 2020 olimpiyatları programından çıkardığını  açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu, 2020 olimpiyatları programında yer alacak 25 temel spor dalını belirlerken, güreşi listeden çıkardı.

IOC sözcüsü Mark Adams yaptığı açıklamada, gizli oylama sonucu alınan kararda üyelere hangi spor dalının ''temel liste''de yer almaması gerektiğinin sorulduğunu ve ortaya çıkan kararın 2020 oyunları programı için ''en iyisi'' olduğunu söyledi. 

Oylamaya ilişkin sayısal veriler açıklanmazken, IOC Başkanı Jacques Rogge'un oy kullanmadığı bildirildi. 

İcra Kurulu, hangi spor dalı ya da dallarının çekirdek listeye katılacağına ilişkin St. Petersburg'da Mayıs 2013'de toplantı yapacak ve IOC Yönetim Kurulu'na önerilecek spor dalını belirleyecek. IOC Yönetim Kurulu Toplantısı Eylül ayında Arjantin'de yapağı toplantıda 2020 olimpiyat programında yer alacak spor dallarını açıklayacak. 

Adams, bugünkü kararın ''kesin'' anlamına gelmediğini belirtti. 

Karar nihai değil 

Kararı değerlendiren, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, IOC'nin ''güreşin 2020 Olimpiyatları'nda yer alacak 25 temel branş arasından çıkarılması'' kararının nihai olmadığını belirterek, ''Güreş, 7 aday branş ile birlikte Mayıs ayında tekrar şansını deneyebilir'' dedi. 

Erdener, ''IOC'nin bu kararı verirken dikkat ettiği en önemli şey, spor branşının televizyondan ne kadar izleyiciye ulaştığıdır'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız