SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan Başvurusunu Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:22:32
Gürkan Başvurusunu Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP’den Malatya merkez ilçe Battalgazi’ye Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Gürkan, “Durmak yok, yola devam” dedi.

AKP il binasına tezahüratlar eşliğinde gelen ve aday adaylığı dosyasını Malatya Merkez İlçe Battalgazi Başkanı Osman Güder’e veren Selahattin Gürkan, önce Türkiye’deki gelişmelerden söz etti.

Gürkan, “Türkiye, 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, 2015 yılında da milletvekili genel seçimlerini gerçekleştirecek. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında sık sık vurguladığı gibi bir kadronun değil bizatihi milletin kendisinin kurduğu AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte güçlenen ve Türkiye’yi yönetme kabiliyeti olan bir demokrasi inşa edilmeye başlandı. Partimiz, başta inanç özgürlüğü ve ifade hürriyeti olmak üzere, temel insan hak ve özgürlüklerinin önündeki tüm engelleri kaldırarak toplumsal barışı tesis etmiş, bu özgürlükler demokrasimizi 1. sınıf ülkeler düzeyine yükseltmiş, Türkiye’yi bölgesinde bir huzur ve refah adasına dönüştürmüştür” diye konuştu.

Selahattin Gürkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Türkiye AK Parti’nin uyguladığı sosyal adaletçi ve kalkınmacı ekonomi modeli ile 10 yıl içinde en az 3 kat büyümüş, kişi başına düşen milli gelir hızla katlanarak artmış ve partimizin ekonomik politikaları tüm dünya tarafından gıptayla izlenmeye başlanmıştır. İşte böyle bir ortamda, Sayın Başbakanımızın önümüze koyduğu 2023 ve 2071 vizyonu hedeflerine ulaşmak yolunda önümüzdeki yıl ve daha sonraki yılda yapılacak 3 seçim de hayati önem taşımaktadır

Battalgazi İlçesi Belediye başkanı olarak görev yaptığım 10 yıl süre içinde, ilçemizin AK Parti programındaki yerel yönetim ilkeleri doğrultusunda kalkınması, sağlıklı gelişimini sürdürmesi yolunda önemli işler başardığımıza inanıyorum. Görevde bulunduğumuz süre içinde partimizin temel vurgusu olan adaletli yönetimden, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışından taviz vermedik. Toplumun tüm kesimlerine adil ve eşit hizmet götürdük. Battalgazi’yi tek başına ben değil, Battalgazi halkı, partimizin yerel yönetim ilkeleri ve bu ilkeler ışığında kurduğumuz yetkin kadro ile yönettik.

Dışlayıcı değil kapsayıcı bir yönetim anlayışı geliştirdik. Toplumsal barışın güçlendirilmesine katkı sağlayacak sosyal, kültürel, sanatsal proje ve programlar gerçekleştirdik.

10 yılda yaptığı bu başarının temelinde, Battalgazi Belediye başkanı olarak benden önce, hükümetimizin ve partimizin kesintisiz büyük desteği ve Battalgazi halkının teveccühü yatmaktadır.

Şimdi, AK Parti’nin yönettiği ve bundan sonra da yöneteceği büyükşehir statüsüne kavuşmuş olan Malatya’nın tamamlayıcı parçası konumundaki Battalgazi ilçesinin yeni statüsü üzerine konuşma vaktidir. Durmak yok, yola devam.

Büyükşehir Malatya’nın iki merkez ilçesinden biri konumuna yükseltilen Battalgazi ilçesi, 305 bini aşkın nüfusu ile Malatya’nın en önemli dinamik merkezlerinden biridir artık. Yeni süreçte, Büyükşehir Malatya’nın Merkez İlçesi Battalgazi’nin; tarihsel ve kültürel mirasının dünya sahnesinde kendine yer edinmesinin sağlanması için sağlıklı, sürdürülebilir, çevreye duyarlı, planlı büyümesini ilerletmesi için Malatya nüfusunun yüzde 40’ını kapsayan sorumluluk ve yetki alanı ile Battalgazi Belediyesi’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu ve koordineli biçimde, insan doğasına uyumlu yeni bir kentsel kalkınma hamlesi başlatmak için Battalgazi’nin Malatya’nın şehircilik dinamiklerine aktif biçimde katkı yapması için dünya şehirlerinin sanayiden arınarak birer kültür ekonomisi şehri olmak yolunda ilerlediği günümüzde, Battalgazi’de bu anlamda evrensel şehircilik kriterleriyle örtüşen bir şehir kimliği üretilmesi için AK Parti’nin 2023 yerel yönetimler vizyonundaki hedefleri Battalgazi ölçeğinde gerçekleştirmek için Battalgazi Belediye Başkanlığı’na 10 yıllık belediye başkanlığı tecrübem, bilgi birikimim, eğitimci ve yönetici kimliğim, Malatyalılığım ve Battalgazililiğim ile AK Parti’den aday adayı olduğumu ilan etmekten mutluluk duyuyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız