SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan Kan Bağışında Bulundu

0
Güncellendi - 2017-03-08 01:33:32
Gürkan Kan Bağışında Bulundu
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kızılay Malatya Kan Bağış Merkezi’ni ziyaret etti, ardından da kan bağışında bulundu. Başkan Gürkan, Kızılay’ı güçlü tutmak gerektiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kızılay Malatya Kan Bağış Merkezi’ni ziyaret ederek, Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın ile bir süre sohbet etti. Kan bağışında da bulunan Başkan Gürkan, Kızılay Kan Merkezi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler aldı. Burada konuşan Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, “Türk Kızılay’ı olarak sayın belediye başkanımız Selahattin beyin bugüne kadar her anlamda desteğini görmüş bir kurum olarak, bugünde bizi kurum olarak bizi ziyaret etmesi, toplumu bilinçlendirmek adına kendisinin burada kan bağışında bulunmasından ötürü şükranlarımız sunuyorum. Toplum önderlerimizin bu şekilde yapmış olduğu bağışlar ve Kızılay’a vermiş oldukları bu destekler bizim için geri dönüşüm anlamında çok değerli. Zira kendilerini gören insanlarımız bu kuruma nasıl katkı sağlanabileceğini görüyorlar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Verdiği kanın da mutlaka yerinde kullanacağını belirtip, Allah katında da sevabına nail olacağını düşünüyorum. Kendisine tekrar kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Kızılay’ın önemine dikkat çekerek, “Millet olarak sıkıştığımızda ilk başvuracağımız kurum Kızılay teşkilatıdır. Kızılay sadece can, mal, deprem, sel gibi felaketlerin yanında aynı zamanda kan ihtiyacını duyan vatandaşlarımızın da yardımcısı oluyor. Bu sebeple bu kurumu güçlü tutmamız gerekiyor. Kan vermek kişinin sağlığı açısından da önemlidir. Hem sağlıklı bir yaşam için, hem de verdiğiniz kanın bir başkasının da hayata tutunacağını düşünerek zaman zaman kan vermek gerekir. Biz de gerek Kızılay mensuplarımız olsun, gerek Umut beyle yaptığımız görüşmelerde hem Kızılay’ın ihtiyaçlar hiyerarşisi içerisinde ihtiyaç duyduğu gereksinimlerine karşı çalışmalarımız var, fert olarak bizler de kan bağışında bulunarak ihtiyaç duyan vatandaşlara yardımcı olmaktan dolayı kendimizi bahtiyar hissederiz. Bunun bir teşvik olması lazım. Yani hepimizin Kızılay’a yardımcı olmamız lazım. Kan vereceğiz ki yaralanan, trafik kazası geçiren veya başka türlü hallerde kan kaybına maruz kalan vatandaşlarımıza kan vererek yardımcı olalım. Ben Kızılay’ımızın diğer çalışmalarını olduğu gibi kan çalışmalarını da yakinen takip ediyorum. Tebrik ediyorum. Kızılay kurumumuz iyi ki var. Toplumumuzun en sıkıntı anında en zor zamanlarımızda hep yanımızda görmüşüz. O yüzden Kızılay’ımızın her zaman yanında olmak gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan, kan bağışı sonrası Kızılay Malatya Kan Bağış Merkezi’ne 12 ünite kan bağışında bulunan Yıldıray Ardağ isimli vatandaşa bronz madalya beratı verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız