SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan Organizatörü Açıkladı Ama..

0
Güncellendi - 2019-09-26 01:54:31
Gürkan Organizatörü Açıkladı Ama..
A- A+ PAYLAŞ

9. Malatya Film Festivali ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nden basın kuruluşlarına gönderilen bültende, festival ile ilgili hazırlıkların sürdüğü, bu arada festivalin yönetmenliğini de Haydar Işık'ın yapacağı bildirildi.

Geçen 2 yılda festival organizasyonunu üstlenen Suat Köçer'in, bu organizasyon için nasıl ve hangi koşullarda seçildiği, gerçekleştirilen festivallerde ne harcama yapıldığı yolundaki soruların ardından, 9. festivali de düzenlemek üzere bu kişi ile yeniden anlaşıldığı Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'la görüşen Köçer tarafından açıklanmıştı. Küçer, daha sonra bu organizasyonun yapılamayacağı kanaati ile vazgeçildiğini kendi duyurmuştu. Bu açıklamalara karşın, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nden herhangi bir açıklama gelmezken, bir süre sonra Malatyalı sinemacı Haydar Işık, organizasyonu kendisinin yapacağını, Büyükşehir Belediyesi'nin mail adresinden basın kuruluşlarına bildirmişti. Eski organizatörlerin festivali hangi koşullarda yaptıklarına ilişkin sorulara karşın, bu yeni organizasyonun da ne zaman, nasıl ve hangi koşullarda yapılacağına ilişkin herhangi bir bilgi verilmemiş,  ne Valilikten ne de Büyükşehir'den bu konuda bir açıklama gelmişti.

Film Festivali'nin sosyal medya hesabında, Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasının yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayınladıkları mesajda (yandaki görsel), Büyük Taarruz ile Çanakkale Zaferi'ni birbirine karıştırdıkları için "Bunlar mı festivali yapacaklar?" sorularının hedefi olan "yeni organizatörler"le ilgili yazılan haberlere karşın herhangi bir açıklama yapmayan Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu tavrı soru işaretlerine yolaçarken, Büyükşehir Belediyesi'nden 24 Eylül tarihi itibarıyla basın kuruluşlarına gönderilen bültende, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ın, organizatör olarak Haydar Işık'ın adını açıkladığı görüldü.

Festival organizasyonunun hangi koşullarda verildiğine ilişkin bilginin verilmediği Büyükşehir Belediye Bülteni şöyle:

"15-19 Kasım 2019 tarihleri arasında, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri işbirliği ile gerçekleştirilecek 9. Malatya Uluslararası Film Festivali yönetmelikleri ve başvuru formları, festivalin resmi internet sitesi “malatyafilmfest.org.tr”da yayınlandı.

Film Festivali ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Selahattin Gürkan, şehir ve belediye olarak festivale hazır olduklarını dile getirdi. Gürkan, Festivale uluslararası filmlerin oyuncu ve yönetmenlerini davet edeceklerini, bilhassa çevre iller olmak üzere tüm Türkiye’den sinemaseverleri Malatya’ya beklediklerini ifade etti.

Başkan Gürkan, bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Film Festivali’nin Yönetmenliğini Malatyalı Yönetmen Haydar Işık’ın yaptığını belirterek, festivalin içeriği ile ilgili bilgiler verdi.

Gürkan, yenilik ve sürprizleriyle 9’uncu kez sinemaseverleri bir araya getirecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali yarışma bölümünün bu yılki ana kategorilerinin “Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması” olarak belirlendiğini ifade etti.

Festival kapsamında her yıl sinemanın yeni ve nitelikli ürünlerini izleyiciyle buluşturmak, sanat değeri yüksek filmlerin yapımını özendirmek ve Türk sinemasının ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü arttırmak adına düzenlenen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na kurmaca, belgesel ve canlandırma türünde filmler başvurabiliyor.

5 Ekim Cumartesi gününe kadar festivalin resmi internet sitesinden başvuruların kabul edileceği ifade eden Başkan Gürkan, bu kategoride ‘En iyi Film’e, Kristal Kayısı Ödülü ile birlikte 100 Bin Türk Lirası para ödülü verileceğini söyledi.

Başkan Gürkan, “Ulusal yarışmada ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, Fahri Kayahan En İyi Müzik, Kemal Sunal Halk Ödülü (En İyi Film), Jüri Özel Ödülü (En İyi Film), Türk Sinemasına Katkı Ödülleri de verilecek.

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışma ödüllerini bu yıl artırarak En İyi Kısa Film’e 15.000 TL, ikinci filme 10.000, üçüncü filme ise 7.500 TL ve Kristal Kayısı ödülü vereceğiz.

Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak, festival kapsamındaki etkinliklerin büyük bir kısmı Malatya halkına yönelik olacaktır. Bu konuda çok ciddi projeler hazırlanmış ve çalışmaları devam etmektedir. Yeni projeler ile ilgili olarak Film Festivali Yönetmeni Haydar Işık tarafından önümüzdeki günlerde ayrıca açıklama yapılacaktır.” dedi."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    kışın film festivali olmaz gelen misafirler malatya'yı gezemeden gidiyor. başkan israfa son ver film festivalini kayısı festivali ile birleştir masrafı ikiden teke düşür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    aha önceden ak belediyecilerden Ahmet Çakır hacı ugurun yaptığı israfı şimdi Selo efendi devam ettiriyor. Devam ettirirkende halkın gözünü boyamak için bir öncekinden alıp sansasyonel basın hareketleriyle ötekine verip,sanki hirsizligin yolsuzluğun önüne geçmiş gibi akıllara kazıyor. Malatya halkının en son ihtiyaç duyacağı şey olan film festivali yerine halka 3-5 ay yemek dagitirsiniz o parayla. Yazıklar olsun. Giden beter ,gelen ondan beter... Bu Malatya halkına herşey reva. Uyanmadı gittiler
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (4 yıl önce)
    sanatçılarla foto çekmek için yapılan gereksiz
    0
    0
    Yanıtla