SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projeye Destek İstedi

0
Güncellendi - 2017-02-16 00:17:10
Projeye Destek İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, 2017 yılı için başlatılan Komşuluk Kültürü Projesi konuşuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, 2017 yılı için başlatılan Komşuluk Kültürü Projesi’ni tanıtmak ve destek almak amacıyla Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Komşuluk Kültürü Projesi hakkında bilgiler vererek, “Kent Konseyi olarak her yıl bir lokomotif proje yürütüyoruz. Sayın Rektörümüzden, müftümüzden bir çok yetkilimizden gerekli destekleri aldık. Sizden bu Komşuluk projemiz ile ilgili destek almaya geldik. Bu desteği alırkende basınla özellikle buradaki sloganlarımızdan bir tanesini, beğendiğiniz bir tanesini okuyarak paylaşırsanız projeye desteklerinizi bu şekilde ifade edersiniz projemizin hızı biraz daha artacaktır diye düşündük. Sizi ziyaretimizin amacı bu proje destek vermenizi talep etmek içindi. ” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, komşuluk kültürünün önemine dikkat çekerek,” Komşuluk ilişkilerinin bu şekilde gündeme getirilmesi hakikaten önemli. Hem bizim için, hem de Malatya’mız ve  Ülkemiz için önemli. Ülkemizin temel taşıdır. Biz bunun için özellikle Mahalle Müzeleri kavramını dile getirdik. Mahallede kopukluk var. Birbirlerinden ayrışma var. Soyutlanma var. Biz dedik ki mahalle kültürüyle mahalle müzesini buluşturursak, mahallenin temayüz etmiş, devlet adamı, siyaset adamı, spor adamı, mahallemizdeki kanaat önderleri, yerel önderler, siyasette temayüz etmiş insanlar onları bir alanda toparlarsak mahalleyi bütünleştirebiliriz. Bunu gerçekleştirebilirsek yarın ülkeyi bütünleştiririz. Ülkeyi vücut, mahalleyi hücre olarak düşünürsek, hücre sağlam olursa, vücut sağlam olur. mahalle sağlam olursa ülke sağlam olur. işte bu komşuluk ilişkileri de aynı. Komşuluk hukukuna dikkat edildiği zaman o şehirde milli birlik bütünlük ve yardımlaşma anlamında, sosyal dayanışma anlamında temel bir altyapıdır. Bu anlamda çalışmanızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. İyi bir tema seçmişsiniz. Seçtiğiniz tema şu anda toplumumuzun ihtiyaç duyduğu bir tema. Bu temanın temayüz ettirilmesi, toplum nezdinde sağlam bir zemine aktarılması çalışmalarınızı tebrik ederim.  diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız