SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan'dan Fetih Kutlaması

0
Güncellendi - 2019-05-29 03:38:50
Gürkan'dan Fetih Kutlaması
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstanbul'un fethinin 566. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tarihe adını altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet Han’ın "çağ açıp kapayan" bir padişah olarak tarihe geçtiğini ifade eden Başkan Gürkan, "Birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul'un fethi ile Fatih Sultan Mehmet Han Bizans İmparatorluğunu sona erdirmek suretiyle bir çağı kapatıp yeni bir çağ açmıştır. Osmanlı döneminin en büyük fetihlerinden biri olmuştur.

Aynı zamanda Peygamber Efendimiz (SAV)'in "İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır" Hadis - i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi, İslam'ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur.

Tarihin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un fethi sadece bir yerin fethedilmesi veya kazanılmış bir savaş olmayıp dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş büyük bir hadisedir.

Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan Bu eşsiz güzellikteki dünya şehri İstanbul'u bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız