SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan'ı Telaşlandıran Ne?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:07
Gürkan'ı Telaşlandıran Ne?!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılacak rutin bir habere kaynaklık etmek üzere, büyükşehir yapılanması kapsamında % 95’i Battalgazi Belediyesi’ne devredilen, kısa adı MORMAŞ olan Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri A.Ş’nin 29 Mayıs tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yönetim kuruluna seçilen kişilerin isimlerini öğrenmek için kendisini arayan, daha önce de "kızım" diye hitabettiği bayan gazeteciye, saygı sınırlarını aşan bir tavır ve sözle “Bak yavrum, ben bu soruyu kimin sordurduğunu biliyorum” şeklinde cevap verdi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Salı günü yapılan Battalgazi Belediye Meclisi toplantısında, Belediye Meclis Üyesi Metin Mandal’ın “Sayın başkan, MORMAŞ’ın genel kurulu yapılmış. Bu konuda meclise bilgi verir misiniz?” şeklindeki sorusu üzerine, şirket genel kurulu ile ilgisi olmayan bir konuşma yaptıktan sonra, sadece bilineni tekrar etti ve ’29 Mayısta genel kurul yaptık ve tüzük değişikliğine gittik’ dedi. 

Toplantıdan sonra, toplantıyı takip eden Gazeteci Güler Hazar, Battalgazi Belediyesi’nin yaklaşık 40 dakikası 'geleneksel başkan nutku' olarak geçen belediye meclisi toplantısına ilişkin haberi yazarken, Başkan Selahattin Gürkan’ın MORMAŞ Genel Kurulu’na ilişkin verdiği bilgilerin yetersiz olduğunu, haberin unsurlarının tamamlanması gerektiğini düşünerek Başkan Selahattin Gürkan’ı telefonla aradı. 

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gazeteci aradığında cevap vermedi. Ancak kısa süre sonra kendisi gazeteciyi aradı. Gazeteci, Başkan Gürkan’a aradığı için teşekkür ettikten sonra “Sayın başkan bugün mecliste MORMAŞ Genel Kurulu gündeme geldi. Genel kurulun yapıldığını söylediniz. Meclis toplantısı haberini yazarken eksik kalmasın istiyoruz. MORMAŞ Genel Kurulu’nda yönetime seçilenlerin isimlerini öğrenmek istiyoruz” dedi. 

Ancak, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, anlaşılmaz bir tavırla “Ben bu soruyu kimin sordurduğunu biliyorum’ şeklinde cevap verdi. 

Gazeteci “Sayın başkan, biz aklımızı bugüne kadar kimseye kiraya vermedik, bundan sonra da vermeyiz. Bu soruyu kendi irademiz dışında bize hiçbir güç sorduramaz. Kaldı ki,  size devlet sırrı sormuyorum. Halka ait bir şirketin yönetimine kimin seçildiğini soruyorum. Ayrıca şahsınıza ait özel bir bilgiyi de sormuyorum. En sıradan bir dernek bile genel kurulunu yaptıktan sonra kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu olmasa bile basına açıklama yapar yönetime seçilenlerle ilgili olarak. MORMAŞ Malatya halkının şirketidir ve bu soruyu sormak bir gazetecilik görevidir. Nedir bu telaşınız?” sözleri ile karşılık verdi. 

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu diyalogdan sonra kadın gazeteciye “Bak yavrum, ben bu soruyu size kimin sordurduğunu biliyorum” diye cevap verdi. 

Gazeteci, Başkan Gürkan’ın sözlerine karşılık “Bakın Sayın başkan, siz bir belediye başkanısınız, ben gazeteciyim. Gazeteci-haber kaynağı olarak görüşüyoruz. Ben sizin yavrunuz değilim. Haddinizi bilin” diyerek telefonu kapattı.

Şimdi, “Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2223 numara ile Ticaret Siciline kayıtlı ve zaten en geç 1 ay içinde Ticaret Sicil Gazetesi’nde 29 Mayıs tarihinde yapılan genel kurulda alınan kararları yayımlanmak zorunda olan MORMAŞ Olağan Genel Kurulu’nda yönetime seçilen isimleri neden gizliyor, bu konudaki çok basit bir soru karşısında neden kendini kaybedecek kadar panikliyor? Neden Belediye Meclisi Üyesi Metin Mandal’ın mecliste gündeme getirmesine rağmen bu konuda açık davranmıyor ” soruları soruluyor.

FOTOĞRAF: Gürkan, bir  Belediye Meclis toplantısında

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız