SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürül Gürül Akmıyor!

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, Karakaya Barajını besleyen Fırat Nehri ile Tohma Çayı’ndaki su debilerinin geçmiş yıllara göre önemli oranda azaldığını belirterek, bir kaç yıl öncesinde saniyede 4-5 bin metreküp su debisine sahip Fırat Nehri’nde bugünkü seviyenin saniyede 0.650 metreküpe düştüğünü kaydetti.

DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, kuraklığa dikkat çekerek her kişi ve kurumun tasarrufa önem vermesi çağrısında bulundu.

Albostan, Keban Barajı’nın su kaynaklarından biri olan Fırat Nehri‘deki su azalmasına ilişkin olarakta “Fırat Nehri’nin debisi bir kaç yıl önce saniyede 4-5 bin metreküp iken 2007 yılında saniyede 2 bin metreküpe geriledi. Bu yılın Nisan ayındaki su debisi daha da düşerek saniyede bin 100 metreküpe gerilerken, Mayıs ayında daha da azalarak saniyede 0.650 metreküpe düşmüştür” dedi.

Albostan, Tohma Çayı’ndaki su azalmasına ilişkin olarakta 2-3 yıl öncesinde saniyede 24 ile 28 metreküp su debisinin geçen yıl saniyede 22-23 metreküp su debisine gerilediğini, bugün ise su debisinin saniyede 16 metreküpe düştüğünü kaydetti.

YAĞIŞ DURUMU..
Öte yandan Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, bir hafta yağış beklenmediğini ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek, suyun tasarruflu kullanılmasını tavsiye etti.

Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, önümüzdeki günlerde Basra'dan gelen sıcak havanın etkisine girileceğini dile getiren Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, "Mevsim normalleri 25 derece civarındayken, 30 derece civarında sıcaklık bekliyoruz. Yağış bekliyoruz" dedi.

Bu yılın ilk 4 ayında yağışın yüzde 30 az düştüğüne dikkat çeken Duman, "Mayıs ayının yağış ortalaması 48 kilogramdır. Bugüne kadar 25 kilogram yağış düştü" şeklinde konuştu.
Duman, yağışın genelde az olduğunu, bu nedenle suyun tasarruflu kullanılmasını tavsiye etti.

FOTO: Tohma Çayı ve Tohma Köprüsü'nün son görüntüsü (Levent BARIŞ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız