SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürültü Haritası Çıkıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:21:18
Gürültü Haritası Çıkıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi gürültü kirliliğini önlemek ve en aza indirgemek için çalışmalarına  devam ediyor. Bu amaçla Stratejik Gürültü Haritası'na ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Belediyenin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, TÜBİTAK (MAM) ile protokol imzalanarak, bir yıl süren Stratejik Gürültü Haritasına ait bilimsel çalışma tamamlanmıştır.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde yer alan Stratejik Gürültü Haritalama Esas ve Kriterleri kapsamında hazırlanan proje ile 20 Mart 2014 tarih itibariyle Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sınırları içerisinde yer alan karayolları, demiryolları, eğlence yerleri ve endüstri tesislerinden kaynaklanan stratejik gürültü haritaları hazırlanmıştır. Hazırlanan gürültü haritası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmiş olup, kamuoyunun bilgilendirilerek,  harita kurum, kuruluş ve vatandaşların erişimine de sunulacak.

Gürültü Haritaları, Faydalanıcılar ve kamu yararı açısından; maruz kalınan gürültünün stratejik tahmini ile birlikte verilmesinde, maruz kalınan gürültü hakkında yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kamuya ve karar veren mercilere bilgi verilmesinde, belediyelerin izin, ruhsat kriterlerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın AB uyum sürecinde uluslararası taahhütlerinde, Çevre düzeni planları, Nazım imar planları, İmar planları, eylem planlarının geliştirilmesinde, gürültü denetimi açısından gerekli önlemlerin belirlenmesinde, Kent planlamalarına-özellikle ulaşım planlamasına-hizmet edecek veri seti oluşturmasında kolaylık sağlanmıştır.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından atılacak adımlarda ve alınacak kararlarda hazırlanan harita önemli bir veri bankası tabanı oluşturmaktadır. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından veri bankası oluşturulma çalışmaları devam etmektedir. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından saha çalışmalarında tespit edilen noktalarda anlık ve günlük ölçümler yapılmıştır. Ayrıca kavşaklarda araç sayımları ile birlikte 3 zaman dilimde trafik yoğunluğu tespit edilmiş,  Demiryolları eğlence ve sanayi bazında ölçümler yapılmıştır. Yapılan ölçümler ve veriler harita üzerinde katmanlar halinde işlenmiştir. 

Hazırlanan Gürültü Haritaların değerlendirilmesinde; Çevre Düzeni Planlarının hazırlanması aşamasında, hazırlanan gürültü haritaları sonuçları ile gürültü unsuru göz önünde bulundurularak ileride oluşabilecek gürültü problemleri büyük oranda, planlama aşamasında önlenmiş olacak. Gürültü haritaları, gerekli kontrol tedbirlerinin alınması gereken alanların belirlenmesini sağlamaktadır. Bu yolla, herhangi bir noktadaki gürültü kaynağının oluşturduğu gürültü seviyesi hakkında, kamuoyunun bilgilenmesi temin edilecek ve harita kurum, kuruluş ve vatandaşların erişimine de sunulacak.

Stratejik Gürültü haritası Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği gereğince hazırlanması gereken eylem planlarına ışık tutacak. Mevcut harita, Büyükşehir Belediyesi statüsünde revize edilerek, Gürültü Eylem Planı hazırlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız