SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürültü Haritası Hazırlanacak..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:05
Gürültü Haritası Hazırlanacak..
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 Mart 2015 tarihinde TÜBİTAK ile imzaladığı Sözleşme çerçevesinde “Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi”ni başlatarak, illerdeki gürültü kirliliğinin belirlenmesi ve gerekli önemlerin alınması amacıyla önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Aralık 2015 tarihi itibari ile tamamlanacak olan Projenin açılış toplantısı, ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımı ile Ankara’da 8 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak olan programla gerçekleştirilecek. Proje ile “Adana, Gaziantep, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Kahramanmaraş, Sakarya, Eskişehir, Erzurum, Trabzon, Sivas, Adıyaman, Elazığ ve Mersin olmak üzere toplam 15 ilin şehirleşmiş alanları için stratejik gürültü haritaları ilgili belediye başkanlıkları ile işbirliği ve koordinasyon içinde hazırlanacak.

Hazırlanan gürültü haritaları, sorunlu alanların belirlenmesinde ve kontrol tedbirlerini içeren eylem planlarının hazırlanmasında kullanılacak.

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi ile de İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli yerleşim alanlarının stratejik gürültü haritaları hazırlama çalışmaları devam ediyor.

Antalya ve Malatya illerinin stratejik gürültü haritaları ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik desteği ile ilgili büyükşehir belediye başkanlıklarınca hazırlatıldı. Konya ilinin stratejik gürültü haritası hazırlanması çalışmaları da ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yürütülüyor. 2015 yılı sonu itibari ile 23 ilin stratejik gürültü haritası hazırlanmış olacak.

4 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” gereğince nüfusu 100 bin’den fazla ve nüfus yoğunluğu kilometrekare başına bin kişinin üstünde olan yerleşim alanları için gürültü haritalarının hazırlanması gerekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız