SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürültü Önlemleri Unutuldu mu?

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:08:21
Gürültü Önlemleri Unutuldu mu?
A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde alınması ve sınav süresince uygulanması gereken ‘Gürültüyü önleme tedbirleri’ konusunda bugüne kadar kent yöneticilerinden herhangi bir açıklama yapılmamış olması, hayati önemde sınava girecek öğrencileri tedirgin ediyor. 

Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimleri için siyasi partilerin yürüttüğü seçim kampanyası da dikkate alındığında, Malatya kent merkezinde ciddi boyutlarda bir gürültü kirliliği yaşanıyor. 

Bu durum, 15 Mart Pazar günü YGS’de ter dökecek binlerce üniversite öğrencisi adayının tedirgin olmasına yol açıyor. Öğrencilerin tedirginliğini giderecek açıklama ise henüz yetkililerden gelmiş değil. 

Geçen yıl ‘Gürültüsüzlük Mutabakatı’ sağlanmıştı 

Geçtiğimiz yıl, dönemin Malatya Valisi Vasip Şahin, 23 Mart 2014 tarihinde yapılan YGS öncesi yazılı bir açıklama yaparak, sınavın huzur, sükûnet ve güven içinde gerçekleşmesi için her türlü tedbirin alındığını duyurmuş, bu tedbirlerin içindeki başlıklardan birinin de gürültü kirliliğinin önlenmesi olduğunu vurgulamıştı. 

Malatya Belediyesi ise, aynı günlerde yaptığı açıklamada, 2014 YGS ile aynı döneme denk gelen yerel seçim kampanyasının sınava girecek öğrencilerin sınav başarısını etkilememesi için, siyasi parti yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda, sınav süresince sesli propagandanın askıya alındığı belirtilmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız