SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürültü Sınırın Üstünde

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:12:10
Gürültü Sınırın Üstünde
A- A+ PAYLAŞ

Şimdi de gürültü tehlikesi. 20 Hastane, 60 okul ve 80 bin civarında nüfus, gürültü tehdidi ile karşı karşıya. Mimarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin; “Hastalık teşhis edilmiştir.Sıra tedavide” diyerek sorunun bir an önce çözülmesi çalışmalarına başlanması gerektiğini belirtti. Malatya Belediyesi ile TÜBİTAK’ın işbirliği ile yaklaşık bir yıldır süren Stratejik Gürültü Haritası oluşturma çalışmaları sona erdi. 

Harita oluşturma çalışmalarının sona ermesi ile nedeniyle Belediye Fırat Toplantı Salonunda gerçekleşen ve Malatya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ahmet Özer, Mimarlar Odası başkanı Ahmet Şahin, ve yönetimi kurulu, TÜBİTAK ve Makine Mühendisleri Odası temsilcileri ile çok sayıda ilgilinin katıldığı toplantıda, kent merkezinde yapılan ölçümlerde gürültü seviyesinin tehlike sınırı olan 75 Db (desibel)’yi  aştığı ifade edildi.  

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği (ÇGDYY)  gereği, Malatya Belediyesi sorumluluğunda olan karayolu, demiryolu ve endüstri kaynaklı stratejik gürültü haritalarının oluşturulması, çevresel gürültü seviyelerinin sağlık üzerine zararlı etkilerinin tespiti, gürültüyü önleme ve azaltmaya yönelik eylem planlarının hazırlanmasına hizmet edecek çıktıların sunulması ve Malatya İlinin gürültü sorunu veri tabanının üretilmesi amacıyla yaklaşık 1 yıldan fazla süren çalışma sona erdi. 

Çalışmanın sona ermesi nedeniyle yapılan toplantıda yapılan 1 yıldır süren çalışmalar ve değerlendirmeler görsel sunum eşliğinde TÜBİTAK yetkilileri tarafından katılımcılara bilgi verildi. 

Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan Mimarlar Odası başkanı Şahin; “Hastalığın teşhisi konmuştur. Artık tedaviye başlamanın zamanı gelmiştir. Mimarlar Odası olarak, projelerimizi gürültü haritasına göre tasarlamaya başlayacağız” ifadeleriyle çalışmanın Malatya için çok yararlı olduğunu belirtti. 

Malatya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Özer’de “ Hedefimiz, çevre kirliliğinin yanı sıra gürültü kirliliği konusunda da sorunsuz bir kent oluşturmak. Bu amaçla sürdürdüğümüz çalışmanın ilk etabı sona erdi. İkinci etapta ise sorunların giderilmesi çalışmalarına başlamak olacaktır. Bunları kısa –orta ve uzun vadede bu sorunları çözeceğiz” diye konuştu. 

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız