SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürültü Yapmama Mutabakatı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:40
Gürültü Yapmama Mutabakatı
A- A+ PAYLAŞ

Pazar günkü YGS öncesi açıklama yapan Malatya Valisi Vasip Şahin, “Sınavın huzur ve güven içerisinde geçmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü tedbir alınmıştır” dedi.

23 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle açıklama yaparak sınava gireceklere başarılar dileyen Vali Vasip Şahin, “Sınavın huzur ve güven içerisinde geçmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü tedbir alınmıştır.

Halkımızın sınav süresince sınavların yapıldığı okullara yakın konutlarda, ticari işyerlerinde, kahvehane, düğün salonu gibi toplantı salonlarında ve araçlarıyla seyir halinde iken cadde ve sokaklarda yüksek sesle müzik yayınları başta olmak üzere her türlü gürültü kirliliğine ve sınava giren öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına yol açacak davranışlarda bulunmamaları önem arz etmektedir.

Bu vesile ile 2014 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

GÜRÜLTÜ YAPMAMA ANLAŞMASI..

23 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dolayısıyla, Malatya Belediyesi tarafından bir açıklama yapılarak; sınavın bitiş saatine kadar siyasi partilerin sesli propaganda yapmamaları, vatandaşların da bu konuda hassas olmaları istendi.

Konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi Çevre Koordinasyon ve Kontrol Müdürlüğü tarafından siyasi parti il temsilcilikleriyle görüşülerek, 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması için sesli propaganda yapılmaması konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Varılan mutabakat neticesinde 30 Martta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan siyasi partilerin 23 Mart Pazar günü sınav bitiş saatine kadar gerek araçlarla ve gerekse seçim bürolarında sesli yayın yapmayacağı kaydedilerek, aynı hassasiyetin diğer vatandaşlar tarafından da gösterilerek, sınava girecek öğrencileri rahatsız edici ve gürültü yapıcı hareketlerden kaçınmaları istendi.

Yapılan açıklamada ayrıca vatandaşların kendi araçları ile trafiğe çıkmamaları, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları, araçları ile trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın sınavdan bir saat önce ve sınav boyunca, il merkezinde bulunan okulların bulunduğu bölge ve mevkilerde araçlardan kaynaklanan gürültünün önlenmesi için klakson çalmamaları, radyo/teyp seslerini rahatsız edecek şekilde kullanmamaları ve bununla birlikte okullara yakın olan inşaatlardaki çalışmaların sınav süresince durdurulması, iş makinelerinin çalıştırılmaması gerektiği bildirildi. 

ÇAKIR'IN BAŞARI MESAJI..

Bu arada Pazar günü yapılacak olan YGS dolayısıyla Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir mesaj yayınlayarak, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Başkan Çakır, mesajında; “Çocuklarımızın eğitim hayatlarında önemli bir dönüm noktası olan Yükseköğretime Geçiş Sınavları (YGS) 23 Mart Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yapılacaktır. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizden beklentimiz, stres ve heyecan yapmadan ellerinden gelenin en iyisini yaparak, bilgi ve kapasiteleri doğrultusunda sınavlardan başarı ile çıkmalarıdır. Şehrimizi ve ülkemizi gelecekte yönetecek gençlerimizin yapılacak olan YGS’de çalışmalarının karşılığını alacaklarına olan inancımı belirterek, sınava girecek tüm öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız