SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gurur Duyuyorum..'

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Şırnak'ta yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Orhan Kaya'nın cenaze töreninde terör politikaları konusunda askerin üzerine düştüğü mesajını vererek, "Size şunu açıklıkla ifade ediyorum, bugün sorun dağda değildir. Nerde diyorsanız, onu bana sormayın. Biraz bakarsanız, bunu rahatlıkla görüsünüz" dedi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavi altındayken hayatını kaybederek şehit olan Jandarma Er Orhan Kaya için memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Gövdeli beldesinde tören düzenlendi. Törene, şehit askerin ailesi ve yakınları, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gövdeli Belediye binasının önünde düzenlenen törende cenaze namazını İl Müftüsü Bekir Gerek kıldırdı. Şehit babası Yusuf Kaya, cenaze sonrasında Vali Halil İbrahim Daşöz ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın kolları arasında durabildi.

Şehit yakınları törende fenalık geçirdiler. Şehit annesi Emine Kaya, son kez tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kalabalık halk, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

"GURUR DUYUYORUM.."
Şehit babası ise "Gurur duyuyorum. Allah razı olsun, vatanımıza milletimize sağlık selametler diliyorum. Analar ağlamasın, acılar dinsin, babalar sızlamasın. Bu vatan bizimdir. Bu devlet bizimdir. Devletimiz, milletimiz, ordumuz var olsun. 3 tane oğlum var onlar da askere gidip şehit olsun" diye konuştu.

ORDU KOMUTANINDAN MESAJLAR..
2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Bize terörle mücadelede verilmiş hedef vardır. Bunlar daha önce defalarca ifade edildi. Dağda silahlı son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu hedefimizde hiçbir değişiklik yoktur. Her geçen gün bu konuda daha da kararlı adımlar atıyoruz. Biz dağdaki mücadeleyi başarıyla sürdürüyoruz, sürdürmek zorundayız. Sizlerde biraz önce duydunuz şehidimizin babası, en acılı anında 'Vatan sağ olsun' diyebilmektedir. Bize şehidimizin babası böyle bir günde bunu söyleyebiliyorsa, bu bizim için çok büyük bir vicdani sorumluluktur. Biz bu vicdani sorumluluğu yerine getireceğiz. Kendimize güveniyoruz, doğru yoldayız. Terörle mücadele her gün başarıya adım adım yaklaşmaktadır. Asker kar buz, sıcak soğuk demeden her türlü şartta mücadele vermektedir. Ama bakın ben size dağdaki mücadeleden bahsediyorum. Vatandaşlarımız dağdaki mücadele yönünde hiçbir tereddüt yaşamasınlar. Ama size şunu açıklıkla ifade ediyorum, bugün sorun dağda değildir. Nerde diyorsanız, onu bana sormayın. Biraz bakarsanız, bunu rahatlıkla görüsünüz" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, "Şehitlik bizim inancımız ve kültürümüzde en yüce makamdır" şeklinde konuştu.

Tören sonrasında Orgeneral Iğsız, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını, Vali Daşöz ise şehidin fotoğrafını aileye verdiler.

ŞEHİT ER..
Şehit er Orhan Kaya'nın törende okunan özgeçmişi özetle şöyle:

11 Kasım 1986'da Doğanşehir Gövdeli köyünde doğdu. İlköğretimini köyünde, lise öğrenimini Doğanşehir Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. 26 Kasım 2006'da Hatay/ Serinyol'da acemi eğitimini tamamladı, 17 Şubat 2007'de Şırnak/ Gülyazı 4'üncü Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda göreve başladı.

Orhan Kaya, bölücü terör örgütüne karşı Ortasu Köyü Karaçalı Tepe mevkiinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, 1 Ağustos 2007 günü 16.00 sıralarında teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu yaralandı. Aynı gün Şırnak Asker Hastanesi'nde ameliyat edildi. Daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Orhan Kaya, 6 Ağustos 2007 günü 03.00 sıralarında kurtarılamayarak şehit oldu. 7 kardeşin ikincisi olan Orhan Kaya bekardı.

FOTOĞRAFLAR: Erhan SEVİNÇ (Valilik Basın ve Halkla İlişkiler)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız