SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gurur Günleri Geride Kaldı'

A- A+ PAYLAŞ

İsrail Dışişleri Bakanı Danny Ayalon’un, Türkiye Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a yaptığı hakaretten dolayı resmen özür dilemek zorunda kalması dünya medyasında da ilk haberler arasında yer aldı.

Ajanslar dün akşam haberi “flaş” olarak duyururken, medya İsrail’in Türkiye tehdidi üzerine özür dilemek zorunda kaldığını ön plana çıkardı.

YESHIVA NEWS
Ayalon, Türkiye’nin tanıdığı sürenin bitimine az bir zaman kala özür diledi. İsrail’in gurur günleri sonsuza dek geride kaldı.

XINHUA
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon, Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik gerginliği yumuşatmak için, Ankara’nın İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a, Pazartesi günkü uygunsuz davranışları üzerine bir özür mektubu gönderdi.

WELLE
Türkiye’nin büyükelçisini geri çekme tehdidi üzerine İsrail Ankara’dan resmen özür diledi. Gerginlik, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın planlanan Türkiye ziyaretine de gölge düşürdü. Bara gerginliğe rağmen Türkiye’ye gideceğini açıkladı.

FINANCIAL TIMES
İsrail, Türkiye ile giderek tırmanan gerginliği düşürmek üzere bir son dakika girişiminde bulunarak Çarşamba gecesi Türkiye’den resmen özür diledi. Gerginlik, Türkiye’yi İsrail’in ender dostlarından biri olarak gören İsrailli politikacıları da harekete geçirdi.

RIA NOVOSTI
Tel Aviv, Türkiye büyükelçisini televizyon kameraları önünde aşağıladığı için Ankara’dan resmen özür diledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail’in Çarşamba akşamına kadar özür dilememesi halinde büyükelçiyi geri çekeceğini açıklamıştı.

SKY NEWS
İsrail koltuk hakareti için Türkiye’den özür diledi. İsrail, iki müttefik arasında tırmanan krizi yatıştırmak için Türkiye’ye resmi bir özür mektubu gönderdi. İsrail, mektubun çatışmayı sona erdireceğini umuyor. Türkiye, İsrail’in Ortadoğu’daki en önemli müttefiki.

DAILY TELEGRAPH
Koltuğun iki ülke arasında yarattığı diplomatik gerginlik özürle çözüldü. İsrailli politikacı ve yetkililer, koltuk çatışmasının yarattığı hasarı onarmak için gün boyunca çalıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu, Ayalon’un açıklamasının özür olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.

BBC
İsrail, Türkiye’nin Tel Aviv temsilcisine yapılan davranıştan dolayı doğan gerginliği yatıştırmak için Türkiye’den özür diledi. Başbakanı Netanyahu, gerginliğin son bulmasını umduğunu açıkladı. Uzun yıllardır askeri ve ekonomik ortak olan iki ülke ilişkilerinin yeniden eski rayına oturup oturmayacağı belirsiz.

KHALEEJ TIMES
İsrail’in özrüne rağmen, gerginlik Savunma Bakanı Barak’ın Türkiye ziyaretini gölgeleyecek. İsrail, Türkiye temsilcisini aşağılayarak sadece kendini küçük düşürmekle kalmadı. Dahası, Türkiye ile ilişkilerine beklenenden çok daha büyük bir zarar verdi.

THE NEW YORK TIMES
İsrail Başbakanı Netanyahu, Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye ile krizi yönetme şeklinden dolayı zorda kaldı.

THE TIMES
İsrail, Müslüman dünyasındaki en yakın müttefiki Türkiye’nin büyükelçisinin aşağılanmasından dolayı özür dilemeye mecbur bırakıldı.

VOICE OF AMERICA
Savunma Bakanı Barak’ın Türkiye ziyareti öncesinde patlak veren Türkiye-İsrail gerginliği, İsrail’in özür dilemesiyle yatıştırılmaya çalışıldı.

DIE WELT
Türkiye ile İsrail arasında kavga İsrail hükümetinin Türk büyükelçiden özür dilemesiyle sonuçlandı. İsrail Dışişleri Bakan yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye'nin Tel Avivi Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol'u basın önünde küçük düşürdüğü gerekçesiyle yazılı bir mektupla özür diledi.

THE WALL STREET JOURNAL
İsrail Türkiye'den özür diledi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada yazılan mektubun "yaşananlara bir nokta koyacağının umut edildiği" belirtildi.

İRAN DEVLET TELEVİZYONU
Siyonist rejim, özür dilemek zorunda kaldı. Siyonist İsrail'in, Türk Büyükelçisine ihanetine Türk makamları sert cevap verdi. Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'e ültimatom verdi.

İRNA
Ankara'nın İsrail yönetiminden özür talebi karşılandı.

FARS HABER AJANSI
Siyonist rejim, bir kez daha Türkiye'den resmen özür diledi. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u çağırma kararı süreçte etkili oldu. İsrailli yetkililerin Büyükelçi Çelikkol'a alçak bir sandalyede yer vermesi ve masaya Türk bayrağının konulmaması Türk makamlarını öfkelendirdi. İsrail'in genel olarak özür içeren açıklamalarının Türkiye tarafından kabul edilmemesinin ardından resmi özür mektubu geldi.

İTTİLAAT
Türkiye, siyonist İsrail'den özür dilemesini istedi. Siyonist yetkililer davranışlarıyla Türk Büyükelçisine ihanet etti.

KEYHAN
Tel Aviv, Ankara karşısında geri adım attı ve Türkiye’den özür diledi. İsrailli üst düzey yetkililer, Türkiye'den gelen baskılar karşısında, tavır değiştirmek zorunda kaldı.

İRAN GAZETESİ
Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan İsrail'e ültimatom. Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün akşama kadar İsrail’in sorumluları bu işi düzeltirler. Akşama kadar süre verilmiştir” dedi. Türk Büyükelçisine yapılan ihanetin Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Şahin'in yanı sıra diğer siyasi liderlerce de kınandı; Türk halkında büyük rahatsızlığa neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız