SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güven Bunalımı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor eski yöneticilerinden Özgür Aydın, Malatyaspor'da öncelikli olarak güven bunalımının çözülmesi gerektiğini söyleyerek, "Güvenin olmadığı yerde istikrar, istikrarın olmadığı yerde para ve başarı olamaz" dedi.

Malatyaspor'un içinde bulunduğu kaosla ilgili açıklamada bulunan eski yönetim kurulu üyesi Özgür Aydın, "Malatyaspor'un kurtuluşu için mevcut borçlar ve acil nakit girdisinden bile daha öncelikli sorun olan güven bunalımının çözülmesi gerekmektedir. Çünkü ekonomi ve siyasetle ilgili en amatör insanın bile bildiği gibi güvenin olmadığı yerde istikrar, istikrarın olmadığı yerde para ve başarı olamaz. Bu güveni sağlaması gerekenler ise hiç kuşkusuz milletvekilleri, Malatya Valisi ve belediye başkanıdır. Millet adına yetkili ve görevli olan bu insanların Malatyalılar'ın en önemli ortak paydası ve en büyük sivil toplum örgütü olan Malatyaspor'un bulunduğu mevcut durumun oluşmasında en ufak bir günahları olmasa da geride durma lüksleri yoktur. Ya bu sorunun çözümü için ellerini taşın altına hep birlikte koyacaklardır ya da maalesef bu sorunun manevi ağırlığının altında kalacaklardır. İktidar olanların Malatya'nın sorunları arasından işlerine geldiği seçme ya da sorunlar arasında çözümü zor olanlardan kaçma hakkı yoktur. Bugünlerdeki sessizlik ve duyarsızlık sakın ola ki onları yanıltmasın, bu sessizlik fırtına öncesi sessizliktir. Kayısı hasadı bitip, lig başladığında Malatyaspor sorununun gündemin tam ortasına atom bombası gibi düşeceği aşikardır. Dolayısıyla ilk yapılacak bu insanların toplanarak Malatyaspor'a yakışacak deneyimli, dürüst, toplumun tamamının üzerinde uzlaşacağı bir insanı kulübün başkanlığı için davet edip ikna etmeleridir. Daha sonra bu başkan, vekillerin ve belediye başkanının belirleyeceği bir yönetim kurulunun oluşturulmasıdır. Yönetim kurulunun profili sadece para verecek insanlardan değil, kulübün geleceği için planlanacak projeleri gerçekleştirmedeki liyakati da göz önünde bulundurularak oluşturulmalıdır. Daha sonra sayın vali ve milletvekilleri basın karşısına çıkılıp bu yönetimi görev sürelerince destekleyeceklerini deklare etmelidirler. Bizim başkan adayı olarak aklımıza ilk olarak gelen isim İlhan Kavuk'tur. Kendisinin Malatya'da yaşıyor olması, daha önceki başarılı başkanlık dönemi, toplumda her kesime yakın olması göz önünde bulundurulduğunda bu kriterleri tamamen dolduruyor. Tabi başka isimler de düşünülebilir. Sayın belediye başkanımız ve milletvekillerimiz bu görevi yapabilecek güvendikleri iş adamlarını bu konuyla ilgili cesaretlendirebilirler. Sayın Hikmet Tanrıverdi ve diğer başkanlarımız da bu insanlara dışarıdan mutlaka maddi destek ve tecrübeleriyle destek olmalıdırlar" diye konuştu.

"ACİL EYLEM PLANI HAZIRLANMALI"
Acil eylem planı hazırlanması gerektiğini vurgulayan Aydın, "Bizce herkese bu dönemde düşen görevler açıklıkla bir acil eylem planı olarak sıralanacak olursa sayın Valimiz bu hareketin öncülüğünü yaparsa ve yönetime verilecek desteklerin takipçisi ve güvencesi olursa Malatya halkının gönlüne taht kuracağı gibi bundan sonraki icraatlarında da rahat edecektir. Sayın vekillerimiz millet adına manevi yetkilerini kullanmalı, bu takıma bir başkan ve yönetim oluşturmalıdırlar. Bu yönetimi de sonuna kadar destek vermelidirler. Ayrıca kendileri yüksek istişare kurulu üyesi olmalı ve güvendikleri insanların üye olmalarını sağlamalıdırlar. Kombine satışında aktif rol almalıdırlar. En önemlisi daha önce de yaptıkları gibi kulübün vergi borcunun uzun yıllara yapılandırılmasını sağlamalıdırlar. Sayın belediye başkanımız daha önce söz verdiği nakdi 500 bin TL reklam karşılığı yardımı, sadece bu yıllığını değil, 4 yıllık dönemi en azından çek olarak başlangıç aşamasında sağlarlarsa kulübün şampiyonluğa oynayacak transfer yapmasına çok katkı sağlayacaklardır. Ayrıca parkometre en az 5 yıllığına uygun bir kira karşılığında kulübe verilmelidir. Buradan elde edilecek gelirin kulübün vergi borcunu ödemede kullanılması şartı konulursa uzun vadedeki en önemli sorun da güvence altına alınmış olur. Kulüpte çalışan 15 tane personel belediye şirketlerinden birinin bünyesine alınmalı ve kulüpte görevlendirilmelidir. Kulübün iaşesi ve yakıt gideri Esenlik şirketine mal satan büyük firmalardan çok rahatlıkla sağlanabilir. Aslında maliyeti düşük, ancak hayati öneme sahip bu son iki kalem psikolojik olarak çalışanlarda güven duygusu yaratmak anlamında çok önemlidir. Yönetim kurulu üyelerinin her biri başkan da dahil olmak üzere eşit miktarda en az 50 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon TL hibede bulunmalıdır. Böylece bugün burada olmamızdaki en önemli sebep olan parayı veren başkan dışında kimsenin söz hakkı ve denetleme yetkisi olmayan yönetim tarzı terk edilmiş olur. Tüzüğümüzde olan, ancak görev ve yetkileri tanımlanmayan 200 kişiden oluşan yüksek istişare kurulu, bir kereye mahsus 5 bin TL karşılığında protokol kombinesi verilerek oluşturulmalıdır. Bu 1 milyon TL nakit gelir oluşturmasından öte bu kurul içinden seçilecek konseyde Malatyaspor yönetiminin denetçisi yapılarak bir daha bu kulübün bu batık tabloya girmesi engellenmiş olacaktır. Tüm stat kombine yapılarak 9 bin 477 bilet valilik, belediye başkanı, meslek örgütleri ve tüm sivil toplum örgütleri aracılığıyla satılmalıdır. Tahmini gelir 1 milyon 200 bin TL olur.Reklam satışları ile 500 bin TL elde edilmelidir.

Malatyaspor'da görev yapmış ve alacaklı konumunda olan tüm futbolcu ve teknik adamlara düşen görev ise daha önce akıttıkları ter karşılığı hak ettikleri alacaklarını geçici bir süre için ertelemeleridir. Çünkü Malatyaspor'un kurtuluşu ve kendi alacaklarının kaderi onların elindedir" dedi.

Malatyaspor taraftarlarına da seslenen Aydın, "Malatyaspor taraftarına düşen ise yaşananlardan ders çıkarmaları, takımlarını sloganlarda söyledikleri söylemleri gibi 'Pazara kadar değil mezara kadar' sevmeleridir. Ama bunu sözle değil eylemle ortaya konmalıdır. Futbolu sadece sportif başarı açısından değerlendirmemeleri gerektiğini anlamaları, takımlarının varlığının bile ne kadar önemli olduğunu acı bir şekilde de olsa öğrendiklerini unutmamaları gerekir. Yani futbolcular alacaklarını erteler, kulüp lisans çıkartır. 3.7 milyon TL nakit ve belediyenin vereceği reklam karşılığı çeklerle yapılacak transferlerle Malatyaspor çok rahat bir şekilde bu ligde şampiyon olur. Ancak başta da belirttiğimiz şekilde bunun olmazsa olmazı Valimizin, milletvekillerimizin ve belediye başkanımızın bir başkan ve yönetici topluluğu belirlemeleri ve onları geçmiş dönemlerdeki gibi 'arkanızdayız ' şeklindeki hamasi sözlerle değil gerçek projelerle ve yiğitçe desteklemeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız