SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güven Sarsılmış Durumda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:36
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “TARSİM'in zarar tespiti için gönderdiği eksperler zararın neredeyse yarısı tespit açıklıyorlar. Bu sebeple, özellikle kayısı üreticilerinin TARSİM'e güveni sarsılmış durumda” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kayısı üreticilerinin TARSİM ile yaşadıkları uyuşmazlıkları gündeme getirdi.

“ERKEN ÇİÇEK KORKULU RÜYA”

Ağbaba, “Malatya'da havaların güzel gitmesi nedeniyle Malatya'nın bazı bölgelerinde kayısı çiçekleri açmaya başladı. Kayısı çiçeklerinin erken açması son yıllarda Malatya'nın korkulu rüyası. Geçtiğimiz yıllarda Şubat ve Mart aylarında meydana gelen don olayları nedeniyle kayısı üreticileri bir yıllık ürünlerini kaybettiler, emekleri boşa gitti. Ardından vuran dolu ise dondan etkilenmeyen kayısıyı perişan etti” dedi.

“Don ve doludan kurtulamayan kayısı üreticileri de çareyi TARSİM'e başvurmakta buluyor” diyen Ağbaba, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“TARSİM'in zarar tespiti için gönderdiği eksperler zararın neredeyse yarısı tespiti açıklıyorlar. Bu sebeple, özellikle kayısı üreticilerinin TARSİM'e güveni sarsılmış durumda. Buradan TARSİM yetkililerine sesleniyorum: Zaten mağdur olmuş üreticileri bir de siz mağdur etmeyin. Objektif kriterlere tespitler yapılsın, üreticilerin kafalarındaki soru işaretleri de son bulsun.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız