SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güvenli Hale Getirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:03:51
A- A+ PAYLAŞ

Levent Vadisine hâkim seyir tepesine kurulan Camlı Seyir Köşkü, Ağustos ayının sonlarında eski Vali Ulvi Saran tarafından İlden ayrılmadan önce açılmıştı. Altı ve etrafı şeffaf cam ile yapılan Köşkün ayrıca etrafında bir de balkonumsu yer bırakılmış durumda. 240 metre yüksekliği olan Seyir Köşkü bilhassa yüksek adrenalin peşinde olanlar için görülmeye değer. Vadinin hemen her tarafının görülebildiği Köşkün etrafında tamamlanması gereken eklentilerin tam olarak nelerden meydana geldiği bilinmiyor. Ancak Camlı Köşk’ün etrafı bu haliyle tehlike saçıyor. İlk dikkatimizi çeken husus Camlı Köşkün etrafına yapılan ve iki insanın karşılıklı zor geçtiği balkonun korkuluklarının seyrek yapılmış olmasıdır. Bir insanın kayma ya da herhangi bir nedenden dolayı korkulukların arasında aşağıya düşmesi mümkündür. 

Burada bizlere Köşk ile ilgili bilgi veren tarihçi yazar Süleyman Demir eksiklikleri şöyle sıraladı:

1-Her şeyden önce köşkün etrafındaki korkulukların sıklaştırılıp güvenli hale getirilmesi gerekir.

2-Platformun bulunduğu alan yukarıya ve aşağıya doğru mutlaka korkuluklarla güvenli hale getirilmesi gerekir. 

Şahit olduğu bir durumu bizimle paylaşan Süleyman Demir.  “Çocuklarıyla gelen bir ailenin ziyaretine şahit oldum. Yüreğim ağzıma geldi. Zira çocuklar etraftaki büyük uçurumu dikkate almadan buralarda koşuşturuyorlardı.”

3-Seyir Köşkü Ankara- İstanbul yoluna çok yakın olmasına rağmen ulaşımı kolaylaştıracak tabelaların konulmamış olmasıdır.

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Demir: “ Ankara-İstanbul yolu üzerinde Doğanlara bağlı Saçmalı mahallesi ile Develi Köyü arasında Levent Vadisi Camlı Köşke ayrılan Levent yolu ayrımına fotoğraflı bir tabelanın konulması ayrıca Camlı Köşke giden yol güzergâhı üzerinde de yönlendirici tabelaların konulması” gerektiğini belirtti.

HABER-FOTO:Orhan TUĞRULCA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız