SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güvenli Okul İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Güvenli Okul Projesi’ kapsamında okul müdürlerine seminer verilirken, okullarda belirlenen ihtiyaç sahibi 990 öğrenciye de giyecek yardımında bulunuldu.

Polis Evi'nde Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın yanı sıra Malatya merkezdeki 122 okul müdür ve yöneticisi katıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Selim Özdemir ‘Güvenli Okul Projesi’ ile ilgili seminerdeki konuşmasında, Güvenli Okul Projesi kapsamında suçu önleme ve öğrencilerimizin mağduriyetini önlemek, öğrencilerimizin okullardaki suç korkusunu azaltıp daha verimli öğrenim ortamı oluşturmak amacıyla Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokolün bir neticesi olarak okullarımızda tamamı üniversite mezunu olan okul polisleri görevlendirilmiştir" dedi.

Özdemir, projenin amaçları hakkında da bilgiler vererek, "Okul içinde ve çevresinde şiddet ve suçla mücadelede, okul yönetimi, aileler, öğrenciler ve polis arasında işbirliği sağlamak, suçu oluşmadan önlemek, Okullarda meydana gelebilecek suçları önleyerek; çocukların mağduriyetlerini ortadan kaldırmak. Okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerle birlikte çalışmak suretiyle gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm konularda yardımcı olmak, okulun güvenliğini sağlamak ve okula dışarıdan müdahaleleri engelleyerek, öğrencilere sigara, alkol, uyuşturucu madde tedarik edilmesini, yasadışı amaçlar için kullanılmasını ve çeteleşmesini önlemek projenin başta gelen amaçlarıdır" diye konuştu.

Özdemir, okul güvenliği ile ilgili yaşanan sorunları yerinde tespit ederek, kısa ve orta vadeli çözümler üretmeyi de amaçladıklarını sözlerine ekleyerek, "Problemli öğrencilerin iyileştirilmesine yönelik proje ortakları ile birlikte katkı sağlamak istiyoruz. Okul güvenliği ile ilgili yaşanan sorunları yerinde tespit ederek, kısa ve orta vadeli çözümler üretmek için çalışıyoruz. Amacı gerçekleştirmek için, okullara yabancı şahısların girişlerini önlemek, öğrencilerin okula güvenli girip, okuldan güvenli çıkışlarını sağlamak, kavga eden öğrencilere olayın büyüklüğüne göre, gerektiğinde müdahale edilmekte, olayın takibi yapılmakta ve olayın tekrar etmesi engellenmektedir. Ayrıca, sosyal yardıma muhtaç aileler tespit edilmekte, ilgili kamu kurumlarına yönlendirilmektedirler" dedi.

Özdemir, yürütülen çalışmalar kapsamında, okul yakınlarında bulunan 27 internet kafe yetkililerine ceza uygulaması yapıldığını , 147 öğrencinin s orunlarının tespiti için görüşmelerde bulunulduğunu, okul yakınlarında bulunan büfelerden özellikle tek sigara satışının önlenmesi için yoğun çaba gösterildiğini , eğitim yılı başında da 140 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunulduğunu da kaydetti.

Özdemir , okul yöneticileriyle yapılan görüşmelerin ardından da ihtiyaç sahibi olan 990 öğrencinin belirlendiğini ve bunlara içerisinde kaban, kravat, pantolon ve gömlek ve çorabın yer aldığı giyim paketinin dağıtılacağını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’da konuşmasında, Okul Güvenliği Projesine büyük önem verdiklerini, bu birimde görev yapan polislerin önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “ Emniyet Müdürlüğü olarak bazen ilklere de imza atıyoruz. Bu kapsamda Peru’dan ‘ Kızıldereli’ müzik grubu Malatya’ya gelecek ve Soykan Parkı’nda konser verecek.Bunu yapmaktaki amacımız, öğrencilerle ve vatandaşlarımızla et ve tırnak gibi olmak istememizdir. Biz bunu yaparken sözde değil özde olduğumuz ve inandığımız için yapmaktayız. Çocuklarımızın sorunlarına önem veriyoruz. Proje kapsamında görev yapan polis memuru arkadaşlarımız Üniversitelerden mezun ve pedagojik formasyon almış olanlardan belirlenmiştir. Tüm amacımız okullarda huzur ve güvenin sağlanması ve öğrencilerimizin huzur içerisinde eğitimlerini sürdürmeleridir.” dedi.

Kahya, okul müdürlerine de seslenerek okullarında yaşanabilecek bir takım asayiş olaylarını da anında kendilerine bildirmelerini isteyerek, “ Okul müdürlerimiz ‘okulun adı çıkmasın’ düşüncesinde olmalarını istemiyoruz. Biz okulların isimlerinin kamuoyuna yansımasına izin vermeyiz. Amacımız sorunların çözümü.Onun için zaman kaybedilmeden durumun bizlere bildirilmesinde yarar var” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’ta konuşmasında, Emniyet müdürlüğünün okullarımızda güvenliğin sağlanması için sürekli kendileriyle ve okul yöneticileriyle birlikte hareket ettiklerini belirterek kendilerine teşekkür etti. Bulut konuşmasında, “ Güvenli ortamda ders çalışan öğrencilerimiz daha sağlıklı eğitim alabilmektedirler.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, 990 öğrenciye giyim paketi sembolik olarak bir okul müdürüne teslim edilirken, diğer giyim paketleri de okul yetkililerine teslim edilecek ve onlarda öğrencilere dağıtacak.

Törende ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Kahya, yürütülen proje çalışmasında desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’a plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız