SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güvenli Trafik İçin Uyarı

A- A+ PAYLAŞ

xİnönü Üniversitesi öğrencileri, trafik konusunda broşür dağıtıp, vatandaşları bilgilendirdi.

Trafik Haftası nedeniyle Soykan Meydanı'nda vatandaşlara trafik kurallarına uyulması için gerekenlerin yazaldığı broşürü dağıtan İnönü Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri adına basın açıklaması yapan Yasemin Yağmur, "Trafik Haftası nedeniyle, öğretmenlerimizin de teşvikiyle sürücü ve yayaları uyaran broşürler dağıtıyoruz. Amacımız, vatandaşlara trafik bilincini aşılamaktır" ifadelerini kullandı.

"Uymadığınız bir kural dönüşü olmayan sonuçlar getirebilir" diyen Yağmur, trafik kurallarına uyulması halinde kazaların asgariye ineceğini kaydetti.

KESKİN'İN MESAJI..
Bu arada, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, trafik sorununun çözümü için, trafik konusunda uzman yetiştirecek eğitim alt yapısının oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de en önemli sorunların başında trafik gelmektedir. Artan nüfus yoğunluğu, plansız uygulamalar ve eğitim yetersizliği ile sürücü ve motorlu araç sayısındaki hızlı artış, trafik sorununu her geçen gün arttırmaktadır. Trafik sorunu sadece bireysel ve sorumlu kurumların çabası ve uygulaması ile değil, toplumsal olarak çözülecek bir sorundur. Trafik kültürünün toplumda
yaygınlaşması ile sorun temelden çözülecektir. Trafik sorunu sadece kaza olayları ile dar kapsamda ele alınacak bir konu değildir. Gelinen nokta itibariyle trafik konusu geniş boyutlarda ele almalı ve genel olarak mühendislik hizmetleri ile değerlendirilmelidir. Bu nedenle, geçmiş yıllarda olduğu gibi Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak önerimizi bu yılda tekrarlıyoruz; Trafik Meslek Lisesi, Trafik Meslek Yüksekokulu ve Trafik Mühendisliği Fakültelerinin açılması gereklidir ve şart
olmuştur. Türkiye'de trafik konusu mutlaka mühendislik dalıyla ele alınmalıdır. Çağdaş ve uygar bir trafik kültürünün ülke genelinde yaygınlaştırılması için eğitim alt yapısı çok önemlidir. Yeni dönemde, Belediyelere trafik düzenlemeleri konusunda çok önemli yetki ve görevler verilmesine karşın, ne yazık ki, belediyelerde trafik konusunda uzmanlaşmış, bu konuda eğitim almış görevli sayısı yok denecek kadar azdır. Bu durum ise ºehirlerin trafik yoğunluğuna ve akışına göre plansız büyümesine yol açmakta. Belediyeler, imar uygulamalarında mutlaka trafik yoğunluğunu ve trafik akışını göz önündü bulundurmalı. 200 metrekarelik arsalara 5 katlı imar izni veriliyor, ancak apartmanda oturacak vatandaşların aracını nereye park edeceği düºünülmüyor. Araç park yeri olmayan binalara kesinlikle imar izni verilmemelidir" ifadelerini kaydetti.

MESOB Başkanı Keskin, mesajında tüm sürücülerin genel trafik kurallarına uymalarını isteyerek, "Sürücüler korna ve klaksiyon sesleri ile egzoz emisyon ölçümü konusunda mutlaka kurallara uymalıdır. Sürücülerimiz korna ve klakson sesleri ve havalı tabir edilen yüksek sesli kornalarla vatandaşlarımızı rahatsız edecek gürültü kirliliğinden uzak durmalıdır. Sürücülerimiz özellikle egzoz emisyon ölçümlerini kurallarına göre yaptırmalıdır" dedi.

09-15 Mayıs 2011 Uluslararası Karayolu Güvenliği Trafik Haftası Programı 9 Mayıs günü saat 14.00'de Malatya Park AVM'da düzenlenecek olan etkinlikle başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız