SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güvenlik Açığı Sistemde Var!

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'dan PKK'ya ulaştırılmak üzere çok sayıda haberleşme telsizi ve malzemeleri ile yakalanan kurye, dış hatlara açık küçük havaalanlarında yurt dışından getirilen malzemelerin aranması sistemini de tartışmaya açtı.

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta Malatya Havaalanı'nda PKK'nın kuryesi olduğu iddia edilen Orhan Ç. adlı Alman pasaportlu şahısın, çok sayıda haberleşme ve lojistik destek malzemeleri ile yakalanmış ve tutuklanmıştı.

PKK kuryesinin havaalanında unuttuğu sanılan küçük çantayı fark eden Malatya Havaalanı Dış Hatlar Servisi'nde görevli Malatya Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçak İstihbarat Narkotik Tim (KİN) ekiplerinin çantayı açtığında telsiz, gece görüş dürbünü ve yan malzemeleri görmesi üzerine durumu Akçadağ Cumhuriyet Savcılığına bildirmiş, savcılık ise olay yerine jandarmayı yönlendirmişti. Daha sonra olayın terör örgütü bağlantılı çıkması üzerine Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı olaya el koyarak, soruşturmayı Malatya Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri yürütmüştü.

Malatya Havaalanı dış hatlar servisinde yurt dışından gelen yolcuların çantalarına mevcut sistemde, şüphe ve ihbar üzerine bakıldığı ve x-ray cihazından geçirilmemesi nedeniyle kontrol konusunda bir boşluk çıktığı iddia edildi. Bu durumun, Malatya Havaalanı gibi diğer küçük havaalanlarının da geçerli olduğu kaydedildi.

Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçak İstihbarat Narkotik (KİN) ekiplerince, şüphe üzerine yurt dışından gelen çantalarda arama yapıldığı öğrenildi. Eğer çanta şüpheli görünmüyor veya ihbar yoksa içerisinde terör örgütüne ait malzeme olsa bile rahatlıkla yurt içine sokulabiliyor. PKK'nın da bu sistemi kullanarak, son olarak Almanya'da bol miktarda lojistik malzeme gönderebildiği kaydedildi.

Dış hatlarda yurt dışından gelen yolculara ait çanta ve malzemelerin, havaalanına girişte yapılan kontrol uygulaması gibi sistemin devreye konulması halinde, Malatya Havaalanı'nda unutulan bir çanta nedeniyle son anda fark edilen PKK lojistik malzemeleri ve diğer kaçak malzemelerin yurt dışından uçakla getirilme ihtimalini azaltacağı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız