SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güvenlik Bekçilerimiz Komşularımız"

0
Güncellendi - 2017-03-21 19:01:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Malatya İl Müftülüğü ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü organizasyonunda “Asr-ı Saadette Komşuluk” ve “Güvenlik Bekçilerimiz Komşularımız” konulu program düzenlendi.

Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonun da düzenlenen konferansa Malatya İl Müftülüğünden Vaize Feyza Uçar, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünden Polis Memuru Adem Korkmaz ve Polis Memuru Çilem Kök, Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ve gönüllüler katıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Ailemizin veya bizim sosyal medyada çok fazla arkadaşımız var. Fakat şunu bilmeliyiz ki sevinçli ve üzüntülü zamanlarımızda yanımızda sadece akrabalarımız ve komşularımız olacaktır” dedi.

Günümüzdeki komşuluk ilişkilerinin sabırdan ve saygıdan yoksun bir şekilde devam ettiğini belirten Polis Memuru Adem Korkmaz, apartmanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarında komşuların hırsızları görmelerine rağmen polisi bu durumdan haberdar etmediklerini söyledi.

Korkmaz, “Komşuluk bağlarını güçlendirelim, birbirimize saygı duyalım, nezaket dilini kullanalım, unutmayalım ki duyarlı bir komşu en iyi kilitten daha güvenlidir” dedi.

Vaize Feyza Uçar, “iyi komşu olmak, komşulara iyi davranmak ahlak problemimi, inanç problemimi yoksa iman problemimi önce bunu halletmemiz lazım. Bizler komşuluğu güzel ahlaklı değilse komşuluğu da kötüdür gibi algılıyoruz. Komşulukta ki görüntümüz, duruşumuz tavrımız bizim imanımızın yansımasıdır” dedi.

Peygamber Efendimizin hayatta olduğu dönemlerden komşulukla alakalı örnekler veren Uçar, Efendimizin eşlerinin evlerinin hepsinin yan yanda olduğunu, komşuluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve Efendimizin eşlerinin birbirlerine yemek ikram ettiklerini söyledi.

Genel Sekreterlikten verilen bilgiye göre komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandırılmasına yönelik başlatılan bu çalışmanın mahallelerde de devam ettirileceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız