SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güvenlik Konseptleri Değişti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:38
A- A+ PAYLAŞ

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından gerçekleştirilen “Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi” sona erdi.

Konferanslar dizisinin son haftasında Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “Türkiye’nin Dış Politikası ve Suriye” konulu konferans verdi. Karagül, batının 21. yüzyıl küresel sistem inşasında öncelikli olarak İslam dünyasını tehdit olarak gördüklerini kaydederek, “Bütün ülkelerin güvenlik konseptleri değişti. Sadece ülkelerin değil, uluslar arası kurumlarında güvenlik konseptleri de değişti. NATO ve BM’nin bile güvenlik konseptlerinde değişiklik oldu. Avrupa ve Amerika’nın öncelikleri değişti. İslam Orta Kuşağını tehdit ilan ettiler” dedi.

Müslüman orta kuşağın enerji kaynaklarına sahip olmasının yanı sıra enerji kaynaklarının ulaştığı bütün koridorları kontrol ettiğini kaydeden Karagül, “Yeryüzünün ana eksek kuşağı, Müslüman orta kuşaktır. Büyük Ortadoğu Projesi dedikleri bunun dar bir bölgesidir. Aslında biz bunları orta kuşak olarak nitelendiriyoruz. Allah’ın hikmeti bu coğrafya, Müslüman bir coğrafyadır. Bu kuşak dünyanın enerji merkezidir. Bu kuşak, deniz ticaret yollarının birkaç istisna dışında tamamını kontrol eder. Kara ticaret yollarının tamamını bu kuşak kontrol eder. Enerji kaynaklarının yanı sıra enerji kaynaklarının dünya pazarlarına ulaştığı bütün koridorları bu kuşak kontrol eder. Ve 21. yüzyılda bu kuşak, çok dinamik bir kuşak olarak ön plana çıkıyor. Bu coğrafyada hangi ülke ne kadar nüfuz alanı elde ederse, küresel iktidarlarda o kadar pay alacaktır. Bunun mücadelesi var” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer’in yanı sıra BİLSAM yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız